Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei aina mikään taivaallinen liitto

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Pohjoismainen hakija ja EU eivät automaattisesti muodosta taivaallista liittoa. Erityisasiantuntija Lotta Nymann-Lindegren kertoo, mitä on hyvä ottaa huomioon.

1. "Suullinen tenttaaminen haussa ei ole suomalaisille kovin tuttua. Pitäisi vastata kysymyksiin ja tuoda myös persoonaa esiin. Jäänsärkijäkysymyksiin, kuten 'millaista oli opiskella Lontoossa', suomalainen saattaa vastata vain, että 'ihan kivaa'. Välillä kuulee, ettei teistä saa mitään irti."

2. "Työllistymisajat ovat pitempiä kuin meillä, yleisessä virkamieskisassa ne voivat olla jopa lähes vuoden keväästä kevääseen. Suomalainen ihmettelee, että miksi tämä on tällaista, enkö voisi vain lähettää cv:n."

3. "Työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa olemme tottuneet pitkiin perhevapaisiin, joustoihin ja etätöihin. Komissiossa vasta johtaja saa oman kännykän ja läppärin, eivätkä etätyöt ole tapana. Puolen vuoden äitiysloman voi pitää ja siihen lomia päälle, ja belgialaisten mielestä sekin on hemmottelua. Toisaalta täällä on oma päiväkoti ja paljon palveluita helposti saatavilla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat