Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebookin käyttöä vaikea valvoa työajalla

Iisalmen kaupunki kielsi työntekijöiltään henkilökohtaiset päivitykset työajalla. Moni muu työnantaja kannustaa someen.

Kotimaa
 

Iisalmen kaupunki kieltää työntekijöiltään Facebookin käytön työajalla. Sallittua on ainoastaan virallisten päivitysten tekeminen esimiehen luvalla ja työroolissa.

Päätöksestä uutisoi ensin Yle maanantaina.

HS:n soittokierros kuntiin ja yrityksiin osoitti, että suurin osa työnantajista ei ole näin jyrkkiä. Työnantajat näkevät osallistumisen sosiaaliseen mediaan ennemmin etuna kuin haittana.

Helsingin tietotekniikka- ja viestintäjohtaja Jaakko Salavuo toivoo Iisalmen tulevan järkiinsä. "Outo vastareaktio mahdollisiin ongelmiin. Täyskielto tuntuu nykyaikaan sopimattomalta."

Salavuo olisi enemmän huolissaan siitä, etteivät ihmiset löydä sosiaalisesta mediasta työhönsä sitä hyötyä, mitä siitä voisi olla.

"Sidosryhmät löytyvät sieltä, joten meidänkin on oltava. Toki työaika on työtä varten, mutta vierestä tuskin kukaan ketään valvoo", Salavuo toteaa.

Vantaan kaupungin ohjeissa kannustetaan sosiaalisen median käyttöön. Viestintäpäällikkö Päivi Rainion mukaan ohjeissa ei ole eroteltu työ- ja vapaa-aikaa.

"Työkoneita koskeva tietoturvaohje tietysti määrää, että työkoneita saa käyttää vain työntekoon", Rainio lisää.

Oulussa kaupungin henkilöstön intranetissä on someohje, jossa muistutetaan muuan muassa salassapitovelvollisuudesta.

Iisalmen tuoreissa ohjeissa muistutetaan luottamusmiehiä, että suljetuista kokouksista ei saa jakaa yksittäisten jäsenten sanomisia.

"Tässä haluttiin huomauttaa, että vaitiolovelvollisuus koskee myös luottamusmiehiä. Omia mielipiteitä saa tietysti tuoda esille", sanoo Iisalmen tieto- ja viestintävastaava Kirsi Hukkanen.

Hukkanen myöntää, että somen käyttöä on vaikea valvoa.

"Toki meillä on niitä, joiden virkaprofiiliin kuuluu päivitysten tekeminen. Heidän kauttaan voi tulla tietoon myös niin sanottua väärää käyttöä."

Yksityisestä somen käytöstä työajalla ei ole säädetty sanktiota ainakaan vielä.

Sosiaalisen median yliopistotutkija Janne Matikainen Helsingin yliopistosta varoittaa työnantajia lähtemästä kieltolinjalle.

"Kiellot saattavat kääntyä itseään vastaan. Tuleeko siitä tarkkailua, jossa kytätään toisten Facebookin käyttöä?"

Matikainen kehottaa sekä työnantajia että työntekijöitä rakentamaan luottamusta. Hänen mukaansa työnantajat ovat alkuvaiheen tiukkojen kieltojen jälkeen muuttaneet linjaansa kannustavaan suuntaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat