Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaikeasti täytettäviä avoimia työpaikkoja on yhä enemmän

Yhä useampaan työpaikkaan on vaikea löytää sopivaa osaajaa

Kotimaa
 

Avoimia työpaikkoja oli huhti–kesäkuussa 28 800, kertoo Tilastokeskus. Vuotta aiemmin työpaikkoja oli tarjolla 27 800 eli 3,5 prosenttia vähemmän.

Vaikka avointen työpaikkojen kokonaismäärä ei ole muuttunut merkittävästi vuoden aikana, vaikeasti täytettäviä työpaikkoja on selvästi enemmän.

Viime vuoden toisella vuosineljänneksellä vaikeasti täytettäviä paikkoja oli 10 100, kun kuluvan vuoden vertailukaudella määrä oli kasvanut jo 12 500:aan.

Etenkin informaatio- ja viestintäaloilla sekä ammatillisissa, tieteellisessä ja teknisessä toiminnassa on vaikeuksia löytää sopivia asiantuntijoita.

Määräaikaisia ja osa-aikaisia työpaikkoja oli sitä vastoin viime vuotta huomattavasti vähemmän tarjolla. Avoimista työpaikoista osa-aikaisia oli 21 prosenttia, kymmenen prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime vuoden vertailukaudella. Määräaikaisten paikkojen osuus kutistui 12 prosenttiyksikköä 42 prosenttiin. Osaryhmissä on päällekkäisyyksiä.

Huhti–kesäkuun avoimista työpaikoista 76 prosenttia oli yksityisten yritysten tarjoamia. Vuotta aiemmin osuus oli vain 66 prosenttia.

Avoinna olevien työpaikkojen määrä kasvoi etenkin alle viiden hengen toimipaikoissa. Muutaman työntekijän toimipaikkojen avoimet pestit kasvoivat 4 700:lla.

Suurten, yli 50 hengen, toimipaikkojen tarjonta romahti 5 100:lla työpaikalla.

Eniten avointen työpaikkojen määrä kasvoi toimialoittain rakennusalalla ja maantieteellisesti Länsi-Suomessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat