Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Perhekodin henkirikos oli suunniteltu teko

Kahta perhekodin poikaa epäillään murhasta, yhtä valmistelusta

Kotimaa
 

Poliisin mukaan Muhoksen perhekodin henkirikosta suunniteltiin edeltävän päivän ja illan aikana. Murhan toteuttamisesta epäillään kahta perhekodissa asunutta poikaa.

Poliisi epäilee, että murhan suunnitteluun osallistui myös kolmas poika, joka ei kuitenkaan osallistunut myöhemmin väkivallan käyttöön. Häntä epäillään törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

Tutkinnanjohtaja Petri Savelan mukaan poliisin tiedossa on, miksi kolmas poika ei osallistunut itse surmatyöhön, mutta syytä ei vielä voida kertoa julkisuuteen.

Poika on ollut tutkinnan aikana pidätettynä. Murhasta epäillyt pojat ovat edelleen vangittuina.

Poliisin mukaan murhassa käytettiin yhteensä neljää tekovälinettä. Epäillyt ovat kuulusteluissa kertoneet hankkineensa välineet hyvissä ajoin ennen tekoa. Välineet ovat poliisin mukaan erilaisia käyttöesineitä, joita perhekodista oli löytynyt.

Savelan mukaan tekoa tutkitaan murhana suunnitelmallisuuden vuoksi. Lisäksi teossa on poliisin mukaan viitteitä erityisestä raakuudesta ja julmuudesta uhria kohtaan.

Epäillyt ovat kertoneet motiivikseen koulukodista pakenemisen.

Henkirikos tapahtui heinäkuun lopussa öiseen aikaan, jolloin uhriksi joutunut perhekodissa työskennellyt mies oli yksin työvuorossa.

Murhasta epäillyt pakenivat paikalta perhekodista varastetulla autolla, ja heidät otettiin myöhemmin samana yönä kiinni Kuopiossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat