Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi saa taas nuhteita paljuselleistä

Kidutuksen vastaisen komitean mielestä Suomi vitkastelee epäkohtien korjaamisessa

Kotimaa
 
Mikko Stig Lehtikuva
Paljuselleissa vangeilla ei ole mahdollisuutta käyttää vessaa. Suomi on saanut niistä moitteita aiemminkin.
Paljuselleissa vangeilla ei ole mahdollisuutta käyttää vessaa. Suomi on saanut niistä moitteita aiemminkin. Kuva: Mikko Stig Lehtikuva

Euroopan neuvoston kidutuksen vastainen komitea (CPT) on julkaissut Suomea koskevan raporttinsa. Komitea on huolissaan siitä, että Suomi ei ole korjannut riittävän ripeästi aiemmin havaittuja epäkohtia.

Epäkohdat koskevat muun muassa tutkintavankien säilytystä poliisivankiloissa ja vessattomia paljusellejä vankiloissa. CPT on huomauttanut Suomea näistä asioista useasti aiemmin.

CPT tutki vapautensa menettäneiden ihmisten kohtelua Suomessa poliisilaitoksilla, ulkomaalaisten maahanmuuttoyksikössä, vankiloissa ja Kuopiossa sijaitsevassa Niuvanniemen psykiatrisessa sairaalassa viime vuoden lokakuussa.

Uudessa raportissaan komitea pitää osaa poliisivankiloista liian huonokuntoisina ja soveltumattomina tutkintavankien säilytykseen.

Esimerkiksi Pasilan poliisivankilassa tutkintavangeilla ei ole mahdollisuutta päivittäiseen ulkoiluun, toimintaan tai kattavaan terveydenhuoltoon eivätkä he saa riittävästi luonnonvaloa.

Komitean mielestä myös vapaudenmenettämisestä ilmoittaminen viivästyy edelleen usein ja laajasti etenkin, jos henkilö on ulkomaalainen, jolla ei ole asuinpaikkaa Suomessa.

Komitea on huolissaan myös esimerkiksi tahdostaan riippumatta psykiatriseen sairaalahoitoon määrättyjen oikeusturvasta.

CPT vierailee Euroopan neuvoston jäsenmaissa tarkastuskierroksilla säännöllisesti. Se voi tehdä myös yllätysvierailuja. Suomessa CPT vieraili ensimmäisen kerran vuonna 1992.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat