Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vesilintujen metsästys alkaa tänään

Riistakeskus julkaisi metsästäjille eettiset ohjeet

Kotimaa
 
Mika ranta
Sorsastus alkaa torstaina. Suomen riistakeskus suosittelee saaliin noutavan koiran käyttöä.
Sorsastus alkaa torstaina. Suomen riistakeskus suosittelee saaliin noutavan koiran käyttöä. Kuva: Mika ranta

Sorsastuskausi alkaa torstaina puolenpäivän aikaan. Suomen riistakeskus on julkaissut vesilinnustajille eettiset ohjeet hyvistä metsästyskäytännöistä.

Riistakeskus kehottaa käsittelemään saalista arvostaen ja käyttämään sen mahdollisimman tarkkaan hyväksi ruokana. Ohjeissa korostetaan myös ampumaturvallisuutta ja ympäristöstä huolehtimista. Noutavan koiran käyttöä suositellaan, jotta ammuttu lintu varmasti löytyy.

Uudenmaan riistapäällikön Visa Erosen mukaan erityisen tärkeä on ohje, jossa kehotetaan ampumaan ainoastaan niitä metsästettäviä vesilintuja, jotka itse tunnistaa.

"Tästä ei ole syytä pätkääkään lipsua. Rauhoitettujen lajien kannalta ohjeistukset ovat erittäin oleellisia", Eronen toteaa.

Metsästäjiä muistutetaan huomioimaan kesämökit, asutus ja kotieläimet. Erosen mukaan on ensisijaisesti metsästäjien tehtävä huolehtia, etteivät he aiheuta muille vaaraa. Luonnossa liikkuja voi kuitenkin omalta osaltaan edistää turvallisuutta.

"Reitti kannattaa valita niin, että välttää kulkemista metsästysalueella. Jos lähelle on päästävä, ei kannata luimistella pusikoissa vaan lähestyä metsästysaluetta näkyvästi. Värikkään lippalakin tai vaatteen käyttämisestäkään ei ole haittaa."

Metsästäjäliitto ja BirdLife Suomi suosittelevat metsästämään lajeja, joiden kannan kehitys on pitkällä aikavälillä suotuisa. Järjestöjen mukaan näitä lajeja ovat sinisorsa, telkkä ja tavi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat