Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Suomi osallistuu Naton suurharjoituksiin Välimerellä

Kotimaa
 

Suomi osallistuu syksyllä sotilasliitto Naton suurharjoituksiin kuudella Hornetilla ja 150 sotilaalla, kertoi Yle keskiviikkona. Nato harjoittelee Välimerellä loka–marraskuussa 36 000 sotilaan voimin.

"Päätös on jo tehty, sekä poliittisella tasolla että puolustusvoimien osalta", sanoi puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Mika Kalliomaa Ylelle.

Kalliomaan mukaan suurin syy Suomen mukanaololle on kriisinhallinnan harjoittelu. Välimerellä harjoitellaan tehtäviä, joita ei Suomessa voi harjoitella. Mukana on joukkoja maa-, meri- ja ilmavoimista.

Naton harjoitukset ovat poikkeuksellisen suuret. Eversti Kalliomaa ei halunnut arvioida sitä, mikä on Naton motiivi näin suurelle harjoitukselle.

Pohjoismaista mukana on Suomen lisäksi ainakin Ruotsi. Harjoituksen isäntämaita ovat Espanja ja Portugali. Välimeren ulkopuolelle harjoitukset ulottuvat esikuntaharjoituksien muodossa.

Suomi lukeutuu muutaman muun maan, kuten Ruotsin, kanssa Naton kumppaneihin, jotka Nato on kutsunut tiivistämään kumppanuutta.

Nato-harjoituksiin Suomi on osallistunut vuosittain. Kuhunkin harjoitukseen osallistumisesta päätetään erikseen, ja jokainen osallistumispäätös tehdään poliittisella tasolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat