Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liitot eivät halunneet sitoa käsiään

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Työmarkkinajärjestöt etsivät edellytyksiä yhteiskuntasopimusneuvottelujen aloittamiseen elokuun alusta lähtien entisen valtakunnansovittelijan Juhani Saloniuksen kanssa.

Sopimusta ei syntynyt ennen kaikkea siksi, että SAK:n liitot eivät hyväksyneet hallituksen sopimukselle asettamia numeerisia tavoitteita. Hallitus vaati, että järjestöt sitoutuvat hallitusohjelman tavoitteeseen, jonka mukaan yksikkötyökustannuksia pitää laskea vähintään viisi prosenttia. Tämä ei käynyt edes Metallille, joka on SAK:n vahvin vientiliitto ja edustanut yleensä sen maltillista siipeä.

Liitot olivat valmiita sopimuksen valmisteluun, mutta eivät halunneet sitoa käsiään juuri millään tavalla ennen vuoden päästä alkavia liittojen välisiä työehtoneuvotteluja. Hallitus puolestaan halusi, että työmarkkinat ovat laajasti sitoutuneet hallitusohjelman tavoitteisiin. STTK ja Akava olisivat olleet valmiita antamaan enemmän periksi hallitukselle.

Alustavan listan yhteiskuntasopimuksessa neuvoteltavista aiheista piti olla valmiina tänään perjantaina kello yhdeksän aamulla, jolloin järjestöjen hallinnot ovat koolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat