Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pizzeriamurhaaja jäi ilman rangaistusta

Syyntakeeton mies joutuu maksamaan lähes 200 000 euroa korvauksia

Kotimaa
 

Laukaan pizzeriasurmat olivat murhia, totesi Keski-Suomen käräjäoikeus tuomiossaan perjantaina. Se kuitenkin jätti tekijän, 36-vuotiaan miehen rangaistuksetta, koska tämä oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeeton. Oikeus siis katsoi miehen syyllistyneen kolmeen murhaan.

Oikeus myös määräsi miehen vapautettavaksi, koska häntä ei ole tämän asian vuoksi enää pidettävä vangittuna.

Käytännössä mies ei vapaaksi pääse, sillä hän on hoidettavana Niuvanniemen sairaalassa Kuopiossa.

Vahingonkorvausvastuusta mies ei säästynyt. Oikeus määräsi hänen maksettavakseen erilaisia korvauksia uhrien omaisille, muun muassa kärsimyksestä, vajaat 200 000 euroa.

Mies joutuu myös maksamaan elatuksen menetyksestä kahdelle alaikäiselle omaiselle runsaat 150 euroa kuussa, kunnes nämä täyttävät kahdeksantoista vuotta.

Tuomittu tappoi painavalla vasaralla lyömällä laukaalaisen pizzerian omistajapariskunnan ja toisen naisen maaliskuussa. Mies ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa ja käräjätuomari poikkeuksellisesti kielsi miehen kuvaamisen käsittelyn alussa, miehen terveydentilaan ja oikeudenkäynnin turvallisuuteen vedoten.

Esitutkinnassa mies oli kertonut poliisille tulleensa tekopäivänä töihin myöhässä, minkä takia pizzerian omistaja oli alkanut huutaa hänelle ja loukannut häntä. Omistajan ystävä kertoi oikeudessa, että miehen työsuhde tuskin olisi jatkunut enää pitkään.

Mies oli kertonut, että hän muistaa vain sanaharkan ja sen, että hän oli seuraavaksi ulkona pyytämässä apua.

Jukka Harju HS
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat