Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi miestä vangittiin iskusta Stubbin kotiin

Teko vaikuttaa saman illan päähänpistolta, mutta poliisi selvittää edelleen motiivia

Kotimaa
 
Tutkinnanjohtaja: Stubbin kotiin tehty isku vaikuttaa päähänpistolta
Tutkinnanjohtaja: Stubbin kotiin tehty isku vaikuttaa päähänpistolta
Tutkinnanjohtaja Kari Siivon mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) kotiin tehty isku vaikuttaa saman illan aikana syntyneeltä päähänpistolta. Espoon käräjäoikeus vangitsi perjantaina 21- ja 20-vuotiaat miehet epäiltynä muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta. He ovat myöntäneet ampuneensa Stubbin asuntoa kohti Espoon Haukilahdessa maanantain ja tiistain välisenä yönä ilmakiväärillä kaksi laukausta, mutta teon motiivia selvitellään vielä. Toimittaja Susanna Reinboth, kuvaus & leikkaus Terhi Liimu.

Espoon käräjäoikeus on vanginnut 21- ja 20-vuotiaat miehet epäiltynä valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) kotiin tehdystä ilmakivääri-iskusta. Miehet vangittiin perjantaina iltapäivällä todennäköisin syin epäiltyinä ministerin asuntoon kohdistuneesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta.

Molemmat ovat myöntäneet osallistuneensa maanantain ja tiistain välisenä yönä ampumiseen Stubbin asunnon ikkunoihin ilmakiväärillä Espoon Haukilahdessa. Stubb perheineen oli iskun aikaan kotonaan nukkumassa.

Tutkinnanjohtaja Kari Siivon mukaan iskun motiivi ei ole selvinnyt, mutta tällä hetkellä se vaikuttaa illan aikana syntyneeltä päähänpistolta.

Siivon mukaan poliittinen motiivi on mahdollinen, mutta mitään tällaista ei ole tullut ilmi. Motiivia selvitellään vielä.

Toinen miehistä ampui asuntoa kohti kaksi laukausta, mutta ampumisesta oli Siivon mukaan päätetty yhdessä. Alkoholilla oli osuutta tapahtumiin.

Ilmakivääri kuului toiselle miehistä.

Laukaukset rikkoivat talon uloimpia laseja, mutta henkilövahinkoja ei syntynyt.

Oikeus päätti vangita miehet, koska vapaana ollessaan he voisivat vaikeuttaa asian selvittämistä sopimalla kertomuksista.

Miehet ovat Siivon mukaan olleet katuvaisia kuulusteluissa ja oikeudessa. Asia käsiteltiin käräjäoikeudessa suljetuin ovin tutkinnanjohtajan pyynnöstä.

Kummallakaan miehellä ei ole rikostaustaa.

Ennen ministerin kotiin tehtyä iskua miehet olivat kohdistaneet ilkivaltaa myös läheiseen kouluun ja päiväkotiin. Heidät vangittiin tältä osin törkeästä vahingonteosta ja varkaudesta.

Varkausepäily liittyy koulusta vietyihin tietokoneen osiin.

Siivon mukaan miehiä epäillään myös aiemmin tänä vuonna tapahtuneesta ilkivallasta, joka on kohdistunut samaan kouluun ja päiväkotiin. Muita rikosepäilyjä on yhteensä kahdeksan. Näiltä osin oikeus ei suostunut vangitsemaan miehiä.

Miehet ovat kiistäneet aiemmin tapahtuneen ilkivallan.

Susanna Reinboth HS
Kumpikin epäilty piiloutui oikeussalissa huppuun.
Kumpikin epäilty piiloutui oikeussalissa huppuun.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat