Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kahvilaa tuskin on tulossa Söderskäriin

Kotimaa
 

Suosittu retkikohde näyttää muutosten takia hiljenevän. Söderskärin majakan omistajien tavoite oli kasvattaa kävijämääriä. Puutalojen uusi vuokraaja EW-Finland sitä vastoin haluaa rajoittaa "massaturismia".

"Vilkas reittiliikenne sotii arvojamme vastaan. Meillä on aluksia, ja olemme valmiita lisäämään liikennettä ensi kesänä, mutta emme siinä määrin kuin tähän asti", sanoo EW-Finlandin edustaja Oskar Berndtsson.

Uusi vuokraaja on nyt aikeissa korjata majakkamestarin talon eli saaren ylätalon. Töihin päästäneen syksyllä Museoviraston hyväksynnän jälkeen.

Viereisen alatalon ensi vaiheessa nielemä 160 000 euroa kuulostaa Berndtssonista "isolta summalta".

"Uskon, että pystymme tekemään työn vähemmällä rahalla."

Metsähallituksen puistonjohtaja Erkki Virolainen hyväksyy matkailun rajoittamisen. Hänellä on ymmärrystä sille, ettei tulokas ole vielä päässyt vauhtiin.

"Tuskin EW-Finland käynnistää saarella kahvilatoimintaa. Heidän ajatuksensa on luontomatkailu, joka ei palvele joka veneilijää samoin kuin tähän asti", Virolainen arvioi.

Majakan julkisivukin kaipaisi kipeästi korjausta, mutta tilanne vaikeuttaa työn aloittamista.

Majakan omistajilla on Museoviraston myöntämä avustus 20 000 euroa, jonka määräaika umpeutuu lokakuussa.

"Emme ole pystyneet järjestämään töitä käyntiin, koska meillä ei ole majoitustiloja saaressa. Anomme, että voisimme siirtää avustusta", kertoo majakan omistaja Ari Laamanen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat