Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jännittävät ilmiöt lisäävät sääsovellusten käyttöä

Meteorologi kehottaa luottamaan sään seurannassa ennusteiden lisäksi omiin aisteihin

Kotimaa
 
Rio Gandara HS
Espoolainen Kristiini Lagus kertoo katsovansa sääennusteita netistä lähinnä silloin, jos tiedossa on vapaapäivä. Jos ennuste lupaa sadetta, Lagus lähtee lenkin sijasta tapaamaan ystäviä kahvilaan.
Espoolainen Kristiini Lagus kertoo katsovansa sääennusteita netistä lähinnä silloin, jos tiedossa on vapaapäivä. Jos ennuste lupaa sadetta, Lagus lähtee lenkin sijasta tapaamaan ystäviä kahvilaan. Kuva: Rio Gandara HS

Parin tunnin kuluttua sateen mahdollisuus 70 prosenttia, lounaistuulta 4 metriä sekunnissa. Lenkki saa jäädä välistä, nyt on parempi pysyä sisällä siivoamassa.

Älypuhelinten sääsovellukset auttavat nykyihmistä suunnittelemaan arkista toimintaansa sateen ja paisteen rytmittämänä. Mobiilisovellusten lisäksi sääpalveluiden verkkosivustot ovat käyneet kuumina tänäkin kesänä.

Ilmatieteen laitoksen verkkosivuja on kesäkuun alusta lähtien ladattu yli 114 miljoonaa kertaa, kertoo laitoksen viestintäjohtaja Nina Kukkurainen. Selkein piikki sääsovelluksen käytössä on Kukkuraisen mukaan aamuisin.

"Tämän kesän suurin lukema on ollut 2,7 miljoonaa sivulatausta päivässä. Voimakkaiden ukkosten aikaan edelliskesinä on ollut jopa lähemmäs 4 miljoonaa sivulatausta päivässä."

Forecan myynti- ja markkinointijohtaja Annika Franck kertoo ForecaWeather-sovelluksen kävijämäärien nousevan usein silloin, kun säässä tapahtuu jotain jännittävää. Normaalina kesäviikkona sää vaikuttaa kiinnostavan etenkin muutamana päivänä ennen viikonloppua.

HS:n meteorologin Anniina Törmän mukaan ihmiset haluavat yhä tarkempia sääennusteita. Puhelinsovellukset ovat sään seuraamisessa hyvä apuväline, mutta oman järjen käyttöä ei kannata unohtaa.

"Kännykän tuijottamisen lisäksi pitää osata kääntää katse myös taivaalle. Jos kello kolmeksi on ennustettu sadetta ja taivas näyttää pilvettömältä, ei tarvitse mennä sateensuojaan", Törmä sanoo.

Sääennuste ei ole lupaus vaan nimenomaan ennuste, joka voi muuttua, Törmä korostaa.

Paras väline lähihetkien sään seuraamiseen on Törmän mukaan esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen nettisivuilla näkyvä tutkakuva, josta näkee muun muassa sadealueiden liikkeet.

Sekä Ilmatieteen laitokselta että Forecalta kerrotaan, etteivät sääpalveluiden kävijämäärät ole tänä kesänä olleet poikkeuksellisen suuria.

Franck arvelee, ettei viime viikkojen tasaista korkeapainetta ja kaunista säätä koeta niin jännittäväksi, että ihmiset jaksaisivat olla jatkuvasti päivittämässä sääsovelluksia ja sivustoja.

Ennusteista tulee silti paljon palautetta kummallekin taholle.

"Varsinkin odottamattomat muutokset sääennusteissa herättävät tunteita sääpalveluiden käyttäjissä", Franck kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat