Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huvipuistojohtaja: Turhat pisarat pois ennusteista

Sääennusteet vaikuttavat varsinkin läheltä tulevien huvipuistokävijöiden liikkumiseen

Kotimaa
 

Huvipuistobisneksessä sääennusteet ja meteorologien ilmaisut ovat kestopuheenaihe, kertoo Puuharyhmä Oyj:n varatoimitusjohtaja Petteri Järvenpää.

Konserniin kuuluvat Puuhamaan, Visulahden, Wasalandian ja Tropiclandian huvipuistot sekä Serenan vesihuvipuisto.

Järvenpään mukaan sade-ennuste saattaa laskea huvipuiston kävijämäärää monilla kymmenillä prosenteilla verrattuna aurinkoiseen päivään. Järvenpään mielestä sääennusteita tuleekin päivittää tarpeeksi usein, jotta turhat sadepisarat saadaan säätiedotteista pois.

"Pienenkin sademahdollisuuden vuoksi pisara merkitään ennustuksiin koko päiväksi. Pahimmillaan voi olla niin, että luvataan 20 prosentin todennäköisyydellä sadetta kello 18–21 ja sitten sitä ei tulekaan. Sade-ennustus pilaa kävijämäärän ihan täydellisesti, jos tietoa ei päivitetä."

Järvenpään mielestä säätilojen ilmaisutapa sääsivustoilla ja -sovelluksissa on kuitenkin viime vuosina parantunut

"Nyt Forecalla on huvisää, josta sään pystyy katsomaan huvipuistoittain. Silloin kävijä saa kohteista tarkat säätiedot, eikä tarvitse katsoa vain paikkakunnan yleistä säätä. Tämä kuulostaa pieneltä askeleelta, mutta sillä on suuri merkitys", toteaa Järvenpää.

HS:n meteorologi Anniina Törmä ymmärtää huvipuistonpitäjien tuskan, mutta kehottaa ihmisiä luottamaan sääsovellusten lisäksi omiin aisteihin ja katsomaan taivaalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat