Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksessa muhii riita maahanmuutosta

Slunga-Poutsalo (ps) tyrmistyi sisäministeri Orpon (kok) HS:lle antamasta haastattelusta

Kotimaa
 

Turvapaikanhakijoiden määrän kova kasvu repii hallituksen sisällä perussuomalaisten ja kokoomuksen välejä. Suomeen on tulossa tänä vuonna 10 000 turvapaikanhakijaa enemmän kuin vielä keväällä arvioitiin.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) arvosteli eilen HS:n Lauantaivieras-haastattelussa perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisia ulostuloja. Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo pitää Orpon kommentteja asiattomina.

Orpon mukaan perussuomalaisilla pitäisi olla vain yksi maahanmuuttolinja. Hänen mukaansa puolue myös ymmärtäisi silloin, että sen linja ei välttämättä vastaa hallituksen linjaa.

Orpo kertoi lisäksi pitävänsä pakolaisten motiivien arvostelua rasismina. Slunga-Poutsalo on kutsunut osaa Suomeen tulevista pakolaisista "elintasosurffareiksi".

"Olen hyvin yllättynyt siitä, että ministeritasolta lähdetään tällaisia kommentteja heittelemään. Hän määritteli minut rasistiksi. Se on aika radikaali syytös, ja mielestäni myös aiheeton", Slunga-Poutsalo sanoo.

"Vaikka olisin toisen puolueen edustajan kanssa vaikka kuinka eri mieltä asioista, en ikinä missään vaiheessa lähtisi häntä määrittelemään rasistiksi, sovinistiksi, feministiksi tai yhtään miksikään."

Slunga-Poutsalo viittaa maahanmuuttoviraston edellisvuoden tilastoihin turvapaikanhakijoiden käännytysmääristä.

"Reilusti yli puolet on saanut kielteisen päätöksen. Jos näitä motiiveja ei saa nostaa keskusteluun, koska se on 'rasismia', niin se herättää aika paljon kysymyksiä."

Perussuomalaisten puoluesihteerin mielestä kokoomuksen Orpolla ei ole mitään asiaa kommentoida perussuomalaisten maahanmuuttolinjauksia.

"Nämä ovat perussuomalaisten asioita, joihin ei muista puolueista aleta puuttumaan. Hallitusohjelmassa on linjattu maahanmuuttopoliittinen linja, jota kaikki kolme hallituspuoluetta noudattavat."

Perussuomalaisten ministeriryhmä kokoontui lauantaina Imatralle. Ryhmän julkaisemassa tiedotteessa korostetaan vielä erikseen, että hallituksen on noudatettava maahanmuuttopolitiikassa hallitusohjelmaa.

"Saimme hyvässä yhteisymmärryksessä hallitusohjelman maahanmuuttopoliittiseen linjaan kaikille puolueille tärkeitä asioita. Jään miettimään, olivatko kaikki hallituspuolueet ohjelman takana", Slunga-Poutsalo sanoo.

Orpo kertoi HS:n haastattelussa, että hallitus pohtii perheenyhdistämistä koskevien sääntöjen kiristämistä. Slunga-Poutsalo korostaa, että monessa Euroopan maassa on Suomea tiukemmat säännöt.

"Näitä täytyy nyt selvittää, varsinkin kun tämä spontaanien turvapaikanhakijoiden määrä on niin rajussa nousussa. Esimerkiksi kielitaidon opiskeluun liittyvä vaatimus tai se, että pystyy elättämään itsensä ja perheensä, voisivat tulla kyseeseen."

Sisäministeri Orpo selvityttää elokuun loppuun mennessä, onko Suomen lainsäädännössä jotain, joka erityisesti houkuttelisi turvapaikanhakijoita. Orpo sanoi pitävänsä tätä epätodennäköisenä.

Slunga-Poutsalo on eri mieltä.

"Sosiaaliturvamme perustuu asumiseen, missään muussa Euroopan maassa näin ei käsittääkseni ole. Sehän on houkutin. Mielikuva siitä, että täällä on jotenkin paremmat etuudet, pitää rikkoa."

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps) on aloittanut omassa ministeriössään selvitystyön turvapaikkalainsäädännön "vetovoimatekijöiden" poistamiseksi.

Oikeusministeri Jari Lindström (ps) puolestaan selvittää tukien maksamisen perustuslaillista puolta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat