Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pankkimieskaksikko kerää hätärahaa joulupukille

Keräysidea keksittiin ravintolaillan aikana

Kotimaa
 

Rahankeräys joulupukin pelastamiseksi herättää hämmennystä Rovaniemellä. Joukkorahoitussivusto Indiegogon kautta on tarkoitus kerätä 400 000 euroa, josta 200 000 euroa käytettäisiin Napapiirillä Joulupukin Kammaria pyörittävän yrityksen Dianordian verovelkojen maksuun.

"Keräyksen takana on kaksi Luxenburgissa pankkialalla työskentelevää suomalaismiestä. He kertoivat ideoineensa keräyksen istuessaan iltaa ravintolassa", sanoo Dianordian toimitusjohtaja Jarmo Kariniemi.

"Itse en ollut heihin yhteydessä vaan yksi atk-työntekijöistämme, joka jäljitti keräyksen liikkeelle laittaneet", Kariniemi sanoo.

Sadan euron lahjoituksella pukki lupaa Indiegogon ilmoituksen mukaan soittaa lahjoittajalle kiitospuhelun.

"Tästäkin tiedustelin, miten tällaiset velvoitteet hoidetaan", Kariniemi lisää.

"Puurot ja vellit menevät nyt sekaisin. Joulupukki ei ole menossa konkurssiin vaan vaikeuksissa on yksi pajakylän yrityksistä Napapiirillä", sanoo Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Pukki ei katoa Kärkkäisen mukaan napapiiriltä mihinkään.

Kaupunki on ostanut pukkipalvelut yrittäjä Jarmo Kariniemeltä, jonka yritys Dianordia toimii vuokratiloissa pajakylässä. Verohallinto hakee Dianordia konkurssiin maksamattomien verovelkojen vuoksi.

Sopimuksen mukaan kaupunki maksaa Dianordialle siitä, että joulupukki on Napapiirillä joka päivä tavattavissa. Maksu ei kuitenkaan riitä kannattavan liiketoiminnan pyrittämiseen joulusesongin ulkopuolella.

"Sinänsä on liikuttavaa, että ihmiset kokevat aitoa huolta joulupukin tulevaisuudesta", Kärkkäinen lisää.

Rovaniemi on jo vuosikymmenien ajan ominut joulupukin virallisen tapaamispaikan Napapiirillään, jossa sijaitsee myös kuuluisa joulupukin erillinen postitoimisto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat