Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomioja haukkuu hallituksen: "Asemoiko hallitus Suomen maaksi, jossa vihapuhe ja vihateot ovat arkipäivää?"

Kotimaa
 
Erkki Tuomioja
Erkki Tuomioja

Sdp:n kansanedustaja ja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja roimi maanantaina kovin sanoin Juha Sipilän (kesk) hallituksen ulkopolitiikkaa.

"On täysi syy kysyä, onko Suomi asemoimassa itsensä maaksi, jossa vihapuhe ja niiden synnyttämät vihateot ovat ikään kuin hyväksyttyä arkipäivää", Tuomioja sanoi suurlähettiläspäivien puheenvuorossaan.

Tästä antaisi Tuomiojan mukaan viitteitä se vaisuus, jolla hallituspuolueiden johto on reagoinut joidenkin hallituspuolueiden kansanedustajien rasistisiin kommentteihin sekä kansanedustaja Olli Immosen (ps) kanssakäymiseen natsihenkisen ja väkivaltaa käyttävän järjestön kanssa.

Suomi vaikuttaa Tuomiojan mukaan nyt hyvin haluttomalta kantamaan vastuuta EU:ssa esillä olevissa asioissa. Hän mainitsi päätöksenteon Kreikka-asioista, kannat eurokriisin hoidossa ja sen, miten vaikea Suomen on ollut osallistua vastuunkantoon siirtolaiskriisissä.

Erityisen huolissaan Tuomioja on kehitysyhteistyömäärärahojen leikkauksista. Hänen mukaansa ne vahingoittavat Suomen mainetta.

"Toki monet muutkin Euroopan maat ovat huomattavasti vaikeammassa taloudellisessa asemassa joutuneet tekemään rankkoja sopeutumistoimia, mutta missään niitä ei ole tällaisessa laajuudessa kohdennettu kansainväliseen yhteistyöhön ja vastuunkantoon."

Suomen ulkopoliittista vaikutusvaltaa vähentää sekin, että hallitus karsii Suomen osallistumista kansainväliseen kriisinhallintaan, Tuomioja muistutti. Hänen mukaansa Suomi hukkaa nyt maineensa kriisinhallinnan pienenä suurvaltana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat