Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinkiin uusi vastaanottokeskus

Myös Kontiolahdelle tulee keskus. Forssa torjui hätämajoitusyksikön.

Kotimaa
 

Helsingin kaupunki avaa uuden tilapäisen vastaanottokeskuksen Koskelan sairaalan tiloihin jo tällä viikolla. Paikkoja on tulossa parisataa.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan hankkeen yksimielisesti.

"Sairaalaa käydään kerros kerrokselta läpi. Kun paikat saadaan kuntoon, ihmiset pääsevät vähitellen muuttamaan sisään", kertoo Helsingin kaupungin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela.

Koskelan sairaala on osittain tyhjillään, mutta rakennuksissa on useita vanhusten palveluyksikköjä.

Maahanmuuttovirasto ja pääkaupunkiseudun kaupungit alkavat ensi torstaina neuvotella turvapaikanhakijoiden sijoittamisesta. Espoossa on alaikäisille hakijoille tarkoitettu vastaanottokeskus. Vantaalla taas ei ole yhtään vastaanottokeskusta.

Maanantaina varmistui myös, että Suomen Punainen Risti perustaa vastaanottokeskuksen Kontiolahdelle, kun kunnanhallitus osoitti myötämielisyytensä hankkeelle.

Paiholan alueelle perustettava keskus aloittaa SPR:n Savo-Karjalan-piirin toiminnanjohtajan Kaisu Haatajan mukaan niin pian kuin mahdollista. Keskukseen arvioidaan tulevan 100–150 paikkaa.

"Toivon, että kahdessa viikossa saisimme toiminnan käyntiin. Paiholan alueella on ollut vastaanottokeskus aiemminkin, joten on helppo lähteä perustamaan uutta."

Vuonna 2012 Kontiolahdella lakkautettiin kaksi vastaanottokeskusta.

Forssan kaupunginhallitus taas päätti maanantaina, ettei se suhtaudu myönteisesti turvapaikanhakijoiden tilapäismajoituksen järjestämiseen.

Niinpä kaupunkiin ei tule SPR:n suunnittelemia 250:tä hätämajoituspaikkaa, jotka olisivat sijainneet toistaiseksi kiinni olevan hotelli Rantasipin tiloissa.

Forssan kaupunginjohtaja Sami Sulkko ehdotti myönteistä kantaa, mutta vastaehdotus voitti äänin 6–5.

Hotelliin suunniteltiin SPR:n Lammin-vastaanottokeskuksen tilapäistä hätämajoitusyksikköä, joka olisi toiminut aluksi vuoden loppuun. Nyt SPR:n Hämeen-piiri etsii tiloja muualta.

Asia ei ole ollut helppo, ja kaupunginjohtajan mukaan siinä on ollut paljon väärinkäsityksiä.

"Sosiaalisessa mediassa käytävä keskustelu, jota katsoin varovasti, on ollut kielenkäytöltään yllättävän rajua. Kyse on kiireellisen hätämajoituksen järjestämisestä, jolla ei ole Forssan osalta tekemistä kotouttamisen kanssa", Sulkko sanoi ennen kokousta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat