Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustusministeriön kansliapäälliköksi yllätysnimi

Kotimaa
 

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) aikoo vaihtaa puolustusministeriön kansliapäällikön. HS:n tiedon mukaan nykyisen päällikön Arto Rädyn viiden vuoden määräaikaista pestiä ei enää jatketa. Hänen tilalleen esitetään puolustusministeriön resurssipolitiikan yksikön päällikköä Jukka Juustia.

Kansliapäällikkö on avainvirkamies esimerkiksi Puolustusvoimien suurten materiaalihankintojen valmistelussa.

Niinistön ratkaisua voi pitää jättiyllätyksenä. Rädyn asemaa pidettiin etukäteen niin vahvana, että tehtävää haki vain viisi. Räty on sotilasarvoltaan kenraaliluutnantti. Hän oli yksi kärkinimiä viimeksi, kun valittiin Puolustusvoimien komentajaa.

Jukka Juusti on tehnyt pitkän uran Puolustusvoimien materiaalipuolella. Juusti on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Ennen siirtymistään puolustusministeriöön vuonna 2012, hän toimi sotatalouspäällikkönä Pääesikunnassa. Sotilasarvoltaan hän on kenraalimajuri.

Juusti on aiemmin työskennellyt muun muassa Euroopan puolustusviraston materiaalijohtajana Brysselissä, sotavarustepäällikkönä Pääesikunnassa ja Puolustusvoimien pääinsinöörinä.

Rätyä on pidetty poikkeuksellisen hyvin verkottuneena sotilaana, jonka kädenjälki on näkynyt viime vuodenvaihteessa päättyneessä puolustusvoimauudistuksessa. Räty teki jo vuonna 2005 prikaatikenraalina toimiessaan kartoituksen armeijan varuskunnista. Puolustusvoimauudistus seuraili pitkälti hänen tekemäänsä työtä.

Niinistö on arvostellut varuskuntien lakkauttamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat