Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Essayah: Pikkuputiikit kärsivät aukioloaikojen vapauttamisesta

Kotimaa
 

Kauppojen sunnuntaiaukiolo ei herätä kristillisdemokraattien kansanedustajassa ja puheenjohtajakandidaatissa Sari Essayahissa juurikaan paheksuntaa.

"Tunnustan, että olen itsekin käynyt kiireissäni kaupassa sunnuntaisin hakemassa vaikkapa voipaketin tai tarjottavaa yllätysvieraille."

Lepopäivälle osuneista kauppareissuista huolimatta Essayahin mielestä Juha Sipilän (kesk) hallituksen esitys kauppojen aukiolon vapauttamisesta on harkitsematon.

"Ongelmana on lainsäädännön sekavuus. On 400 neliömetrin rajoituksia ja juhlapyhien erikoislupia, joita on jaettu aluehallintovirastojen kautta. Näiden selkeyttäminen olisi ollut fiksua."

Essayah perustelee vastustustaan taloudellisin eikä uskonnollisin argumentein. Hän pelkää vapaan aukiolon hankaloittavanpienyrittäjien arkea ja lastenhoitoa.

"Kaikilla pienillä putiikeilla ei ole mahdollisuuksia maksaa sunnuntailisiä työntekijöille. Ostoskeskuksissa valinnanvapaus voi pahimmillaan johtaa kauppiaiden pakkotyöaikaan, kun he eivät paineen alla uskalla pitää vapaapäivää. Yritysten lisäkustannukset saattavat valua hintoihin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat