Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp julkaisee tiekartan Suomelle vuonna 2016

Sdp:n yhteiskuntasopimuksen vetäjiksi Lauri Ihalainen ja Salla Saarinen

Kotimaa
 
Toiveiden tynnyristä selkeisiin toimintaehdotuksiin
Toiveiden tynnyristä selkeisiin toimintaehdotuksiin
Sdp:n Yhteisen vastuun sopimuksen vetäjäkaksikko, kansanedustaja Lauri Ihalainen ja yrittäjä Salla Saarinen kertovat kuinka he aikovat estää sen, että Kättä päälle -sopimuksesta ei tule pelkkä toiveiden tynnyri. HS kysyi kaksikolta myös miten työttömyysturvalla olevien työttöminen oikeutta opiskella tai toimia yrittäjinä tulisi helpottaa. Lauri Ihalaisen mukaan työttömyysturvalla olevan työttömän oikeutta opiskella laajennettiin jo hänen ministerikaudellaan, mutta työttömien oikeuksia opiskella ja yrittää voisi yhä laajentaa.

Sdp valitsi kansanedustaja Lauri Ihalaisen ja yrittäjä Salla Saarisen oman laajan yhteiskuntasopimuksensa vetäjiksi.

"Tämä ei ole millään lailla vastakkainen hallituksen toiminnan kanssa. Lähtökohtana on laajalla joukolla koko Suomen ja kaikkien suomalaisten yhteinen prosessi", Ihalainen selitti Kättä päälle – Yhteisen vastuun sopimus –nimisen hankkeen tarkoitusta.

Ihalaisen mukaan sopimuksen tarkoituksena on työllisyyden ja talouden kasvu kehittämällä suomalaista työelämää.

Sdp esitteli hankkeensa pääpiirteet puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksen toisena kokouspäivänä Otaniemessä.

Hankkeen varsinainen aloituspäivä on 21. syyskuuta, kun joukko erilaisia toimijoita kokoontuu hankkeen aloitustilaisuuteen.

Kaikki puolueet kutsutaan mukaan, ja esimerkiksi työmarkkinajärjestöt ja monet kansalaisjärjestöt ovat jo laajalti ilmoittaneet halustaan osallistua, tiedotustilaisuudessa kerrottiin.

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan tarkoituksena on laatia tiekartta Suomelle, mutta hankkeelle ei ole valmista käsikirjoitusta. "Eikä pidä ollakaan", Rinne linjasi.

Rinteen mukaan Sdp järjestää alueellisia tilaisuuksia teemaan liittyen. Valmis "tiekartta" on määrä julkaista alkuvuonna 2016.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman tituleerasi Ihalaista osuvasti "suomalaisen sopimusyhteiskunnan ikoniksi". Kirvesmiehenä työuransa aloittanut Ihalainen toimi SAK:n puheenjohtajana vuosina 2000–2009 ja työministerinä vuosina 2011–2015.

Suurelle yleisölle tuntemattomampi Sdp:n jäsen Salla Saarinen on toiminut vuodesta 2012 viestintäkonsulttina Radical soul -yrityksensä kautta ja auttanut kansalaisjärjestöjä varainhankinnassa.

Hän kertoi työskennelleensä aiemmin muun muassa 10 vuoden ajan Nokialla yhteiskuntavastuutehtävissä.

"Ihalainen vastaa faktoista, minä fiiliksestä", Saarinen selitti kaksikon työnjakoa.

Saarinen sanoi toivovansa, että ihmiset pääsisivät pois peloistaan ja saisivat kammettua itsensä poteroista.

"Haluan haastaa myös Sdp:n pois näistä poteroista", Saarinen sanoi osoittaen sanansa puolueen puheenjohtajalle Antti Rinteelle.

Sdp:n tarkoituksena on saada saman neuvottelupöydän ääreen laaja joukko erilaisia eturyhmiä ja tutkijoita.

Hankkeen esittelypaperin mukaan ainoa ehto osallistumiselle on, että osallistujat ei aja eturyhmän asiaa, vaan kokonaisuuden parasta.

Ihalainen korosti tiedotustilaisuudessa sitä, että hankkeen tarkoituksena ei ole luoda vastakkainasettelua hallituksen toimia kohtaan.

"Työajan pidentäminen oli aika kapea näkökulma siihen, mitä tässä ajassa tarvitaan", Ihalainen pohti viitaten hallituksen epäonnistuneeseen yhteiskuntasopimukseen.

Hänen mukaansa sopimuksen tarkoituksena on antaa rakentava näkemys siihen, mitä nyt tarvitaan vientivetoisen talouskasvustrategian aikaansaamiseksi.

Juhani Niiranen HS
Lauri Ihalaisen ja Salla Saarisen luotsaama sopimus esiteltiin Otaniemessä keskiviikkona.
Lauri Ihalaisen ja Salla Saarisen luotsaama sopimus esiteltiin Otaniemessä keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat