Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Immoselle väliaikainen ero perussuomalaisista

Puheenjohtajat Stubb ja Niinistö tuomitsivat perussuomalaisten mustan listan

Kotimaa
 
Olli Immonen: Pyydän saada erota perussuomalaisten eduskuntaryhmästä määräaikaisesti
Olli Immonen: Pyydän saada erota perussuomalaisten eduskuntaryhmästä määräaikaisesti
Tiedotustilaisuudessa puhunut perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kertoi pyytävänsä väliaikaista eroa puolueen eduskuntaryhmästä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen eroaa kahdeksi kuukaudeksi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

"Ryhmästä eroaminen tapahtuu puhtaasti omasta aloitteestani", Immonen sanoi keskiviikkona perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Artikkeliin liittyvät

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoi pitävänsä Immosen kanssa yhteisymmärryksessä tehtyä ratkaisua "reiluna".

"Jos ja kun tämän kahden kuukauden aikana luottamus palautuu, hän voi uudelleen hakea ryhmän jäsenyyttä", Terho sanoi.

Immoselle on jo myönnetty väliaikainen ero. Terho totesi, että jos kansanedustaja ei kuulu eduskuntaryhmään, ryhmä ei voi määrätä hänelle muita rangaistuksia.

Immonen sanoi palaavansa mielellään perussuomalaisten eduskuntaryhmään lokakuun puolivälissä.

"Mikäli eduskuntaryhmä katsoo, että yhteistyö kanssani voi jatkua, niin jatkan mielelläni politiikan tekoa osana perussuomalaisten eduskuntaryhmää", Immonen sanoi.

Syynä väliaikaiseen eroon on Immosen Facebook-päivityksestä alkanut keskustelu ja se, että hän esiintyi valokuvassa uusnatsijärjestön jäsenten kanssa.

Immonen julkaisi kesällä sosiaalisen median palvelussa Facebookissa englanninkielisen tekstin, jossa hän kirjoitti unelmoivansa "vahvasta, urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi". Tekstissään Immonen kutsui samoin ajattelevia "taistelutovereiksi".

Immonen sanoi, ettei hän hyväksy minkäänlaista poliittista väkivaltaa. Julkisessa Facebook-profiilissa julkaistu viesti oli hänen mukaansa tarkoitettu "hengennostatukseksi ja tsemppaukseksi omille ystävilleni sekä Suomessa että Suomen rajojen ulkopuolellakin."

Hän vetosi siihen, ettei poliisi löytänyt omassa tutkinnassaan kirjoituksesta vihapuhetta.

Tiedotustilaisuudessa perussuomalaisten puoluetoimiston työntekijä Matti Putkonen esitteli listan henkilöistä, jotka hänen mielestään lietsoivat kohua Immosen kirjoituksesta.

Putkosen listalla ovat esimerkiksi kansanedustajat Eero Heinäluoma (sd), Erkki Tuomioja (sd) ja Ville Niinistö (vihr) sekä Yleisradion vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö tuomitsivat keskiviikkona Putkosen listan. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei ehtinyt kommentoimaan perussuomalaisten tapahtumia.

Stubb kirjoitti keskiviikkona Facebook-sivuillaan: "En pidä mielekkäänä listata, kenellä on oikeus tuoda näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kaikilla on. Ei ole yhtä totuutta, onneksi."

Niinistön mielestä totalitaarisissa maissa laaditaan mustia listoja vastustajista ja ihmisistä, joiden kanssa ollaan eri mieltä. "Demokratioissa näin ei tehdä."

"Tässä yritetään pelotella tutkijoita ja mediaa olemaan kritisoimatta perussuomalaisia."

Laura Mendelin HS
Kansanedustajat Olli Immonen (vas.) ja Sampo Terho kertoivat perussuomalaisten päätöksistä.
Kansanedustajat Olli Immonen (vas.) ja Sampo Terho kertoivat perussuomalaisten päätöksistä.
Matti Putkonen läksytti oppositiota ja opetti mediaa
Matti Putkonen läksytti oppositiota ja opetti mediaa
Perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen alusti videoidun tiedotustilaisuuden noin kymmenen minuuttia kestäneellä puheella, josta ei puuttunut sen enempää toistoa kuin syytöksiäkään. Kritiikkiä sai niin eurokriisin hoito kuin kotimaistaan paenneet Eurooppaan pyrkijätkin. Putkonen myös kiisti, että perussuomalaiset olisivat kääntäneet takkiaan maahanmuuttajakysymyksissä, ja toisti vaatimuksensa siitä, ettei media tai oppositio saa syyttää perussuomalaisia rasismista tai natsikytköksistä, koska näille ei ole mitään juridisesti pitävää näyttöä. Editointi: Jukka Hiiro
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat