Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maavoimat aloitti suuren harjoituksen

Kertausharjoitukseen osallistuu yli 2 000 reserviläistä

Kotimaa
 
Esa syväkuru HS
Maavoimat harjoitteli myös kesäkuussa Pohjois-Karjalassa.
Maavoimat harjoitteli myös kesäkuussa Pohjois-Karjalassa. Kuva: Esa syväkuru HS

Maavoimat on aloittanut syksyn suurimman kertausharjoituksensa. Etelä- ja Länsi-Suomessa järjestettävä harjoitus jatkuu syyskuun 4. päivään asti.

Tiistaina alkaneeseen harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 2 300 reserviläistä eli enemmän kuin kesäkuussa järjestettyyn isoon Wihuri-harjoitukseen.

Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa erityisesti maavoimien operatiivisia joukkoja. Kyseessä on taisteluosaston kertausharjoitus. Taisteluosastolla tarkoitetaan pienintä itsenäiseen taistelutoimintaan kykenevää sotajoukkoa. Pienimmillään se on yleensä vahvennettu pataljoona.

Harjoitusjoukkoihin kuuluvat Helsingissä sijaitsevan Kaartin jääkärirykmentin perustama kaupunkijääkäripataljoona sekä Säkylässä ja Niinisalossa toimivan Porin prikaatin perustama jääkäripataljoona. Lisäksi mukana on muutamia muita reserviläisyksiköitä.

Kaartin jääkärirykmentin komentajan, prikaatikenraali Pekka Toverin johtama harjoitus toteutetaan kolmessa vaiheessa. Harjoitus alkaa perustamis- ja koulutusvaiheella, jota seuraa taisteluvaihe ja lopuksi purku- ja kotiuttamisvaihe.

Taisteluvaihe pidetään Niinisalon Pohjankankaalla, jossa järjestetään kaksipuolinen simulaattoriavusteinen kohtaamistaistelu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat