Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö ja Stubb eri mieltä kansliapäälliköstä

Hallituksen sisällä on vääntöä. Stubb jätti puolustusministeri Niinistön esityksen pöydälle.

Kotimaa
 
Jussi Niinistö
Jussi Niinistö

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) ajaa hallituksessa omaa ehdokastaan puolustusministeriön kansliapäälliköksi, vaikka kokoomus pitäisi tehtävässä nykyisen kansliapäällikön Arto Rätyn.

Näkemysero tiivistyi torstaina valtioneuvoston istunnossa siihen, että valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) esitti Niinistön esityksen jättämistä pöydälle.

Aikalisien otto nimityskysymyksissä ei ole poikkeuksellista, mutta kyse on Juha Sipilän (kesk) hallituksen ensimmäisestä kerrasta. Näin ollen kansliapäällikkönimitys siirtyy ensi viikon valtioneuvoston istuntoon.

Niinistön ehdokas puolustusministeriön kansliapäälliköksi on puolustusministeriön resurssipolitiikan yksikön päällikkö Jukka Juusti. Niinistön oletetaan esittävän tehtävään Juustia myös ensi viikolla.

"Haluan, että pätevin valitaan", Niinistö sanoi torstaina.

Kansliapäällikön tehtävät ovat määräaikaisia, ja Rädyn viisivuotiskausi päättyy pian. Hakuprosessi alkoi jo kevättalvella ennen vaaleja. Kansliapäällikkönimitystä valmistellut valintalautakunta arvioi sekä Rädyn että Juustin kuuluvan hakijoiden kärkikaksikkoon.

Selityksenä Niinistön valinnalle on pidetty Rädyn varsin laajoja suhteita, myös kokoomuspoliitikkoihin. Räty ei ole kainostellut kertoa kantojaan puolustushallinnon sisällä, ja hänellä ja Niinistöllä tiedetään olevan näkemyseroja. Niinistö ilmoitti omasta päätöksestään tekstiviestillä Rädylle maanantaina.

Niinistön oletetaan perustelevan Juustin valintaa tämän materiaalihankintaosaamisella.

Stubb ja kokoomus haluaisivat, että kansliapäällikkönä jatkaisi Räty. Nimitysvalta asiassa on kuitenkin Niinistöllä.

Stubb perusteli omaa päätöstään torstaina Facebook-sivullaan. "Tehtävä on sekä kansallisesti että kansainvälisesti tärkeä. Laajaa luottamusta yli puoluerajojen nauttivan istuvan kansliapäällikön vaihtaminen edellyttää vahvoja perusteluita", Stubb kirjoitti.

"Haluan tutustua perusteluihin tarkemmin ja käydä keskeiset näkökohdat läpi kollegoiden kanssa. Otimme asiassa nyt viikon aikalisän. Viime kädessä vastuu on esittelevän ministerin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat