Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkisen sektorin kaventaminen kestää vielä vuosikymmeniä

Kotimaa
 

"Markan devalvaatio oli talouden laskukausien hoidon patenttikonsti vuosikymmenten ajan. Vuonna 2008 alkanut kriisi oli ensimmäinen, jolloin meillä ei ollut sitä käytettävissä", sanoo kansanedustaja Sampo Terho (ps).

Tämä on hänen mielestään yksi keskeinen syy siihen, miksi talouden taantuma on iskenyt Suomeen rajummin ja kestänyt pidempään kuin muissa maissa.

"Mentaliteetti ei ole muuttunut yhtä nopeasti kuin ympäristö. Siksi meillä on kestänyt niin pitkään miettiä, miten olisi toimittava nyt, kun kilpailukykyä ei voidakaan hoitaa kertaiskulla kuntoon."

Vasta nyt kriisistä aletaan olla sen verran tietoisia, että päätöksiä alkaa syntyä, sanoo Terho. Viikko sitten kaatunut yhteiskuntasopimus oli yritys uuteen toimintatapaan.

"Kilpailukykyä on ajateltava ja hoidettava koko ajan. Se on viesti meille poliitikoille, mutta myös kansalaisille, että he antavat meille mandaatin toimia niin. Jos me emme tee päätöksiä, EU-komissio ja sitten markkinavoimat tekevät niitä puolestamme", Terho sanoo.

Terhon mielestä on selvää, että edessä on vuosikymmenten mittainen projekti julkisen sektorin kaventamiseksi, vaikka toimet osuvat suurelta osin juuri perussuomalaisten kannattajien ytimeen eli pienituloisiin ja eläkeläisiin.

"Työn verotusta ei voi enää kiristää. Leikkaukset kohdistuvat väistämättä niihin, jotka saavat erilaisia etuuksia. Se osuu kipeästi moniin meidän äänestäjiimme", Terho sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat