Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjät hakevat lisänäyttöä Aarniota vastaan

Kotimaa
 

Syyttäjät yrittävät sitoa Jari Aarniota entistä tiiviimmin huumeliigan johtajaksi epäillyn Pasilan miehen kännyköihin. Uusin lisätutkintamateriaali tuli julki tällä viikolla.

Siinä on selvitelty Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Aarnion ja hänen alaistensa liikkeitä niihin aikoihin, kun Pasilan miehen kännyköissä on ollut vilkasta viestittelyä. Selvitykset liittyvät siihen, ovatko kännykät voineet olla Aarnion alaisten hallussa, kuten puolustus on väittänyt.

Syyttäjien näkemyksen mukaan kännykät ovat olleet Aarniolla, ja hän on käyttänyt niitä huumekauppojen tekemiseen. Puolustuksen mukaan kännykät ovat Helsingin huumepoliisien operaatiopuhelimia, joilla Aarnion alaiset ovat pitäneet yhteyttä tietolähteisiin.

Valtaosa Helsingin huumepoliiseista on kuulusteluissa kertonut, ettei ole ikinä kuullutkaan mistään tämäntyyppisistä, tutkijoiden mukana liikkuvista päivystyspuhelimista.

Vain kolme alaista on tukenut Aarnion kertomusta. Heistä kaksi on nyt itsekin syytteessä Aarnio-käräjillä erilaisista virkarikoksista. Myös yksi todistajana kuultu alainen on kertonut pitäneensä päivystyskännyköitä hallussaan.

Uudessa tutkinnassa on selvitetty näiden kolmen alaisen sekä Pasilan miehen kännyköiden liikkeitä kuutena eri päivänä loka–joulukuussa 2011. Tänä aikana Suomeen tuli kaksi hasistynnyriä.

Selvitysten perusteella Pasilan miehen kännyköiden liikkeet sopivat huonosti Aarnion alaisten työvuoroihin ja muuhun toimintaan. Yhtenä päivänä on jopa käytännössä mahdotonta, että kännykät olisivat voineet olla alaisten hallussa.

Itsenäisyyspäivän jälkeisenä päivänä 2011 yksi miehistä oli vuosilomalla, mutta kaksi muuta aloittivat työt aamukahdeksalta.

Puolenpäivän jälkeen Pasilan miehen kännykät paikantuivat Helsingin Malmille, kun niillä oltiin tekstiviestiyhteydessä kolmeen Aarnion rikoskumppaniksi epäiltyyn.

Samaan aikaan toinen töissä olevista alaisista teki kuulustelua Pasilan poliisitalolla ja toinen käytti K-plussakorttiaan Joroisten Teboililla. Puhelimet eivät siis ole voineet olla heillä.

Parina päivänä Pasilan miehen kännykät ovat olleet aktiivisia Länsi-Pasilassa aamutuimaan jo pari tuntia ennen kuin alaiset ovat tulleet töihin. Kännykät ovat olleet aktiivisia Länsi-Pasilassa myös tunteja sen jälkeen, kun miehet ovat päässeet töistä.

Aarnio asuu Länsi-Pasilassa.

Lisätutkinnan mukaan näyttäisi siltä, että Pasilan mies on kahtena eri päivänä tavannut Aarnion rikoskumppaniksi epäiltyä jengipomoa Keijo Vilhusta. Pasilan miehen ja Vilhusen kännykät ovat paikantuneet sen tapaamispaikan lähelle, jossa keskusrikospoliisin tarkkailu näki Vilhusen ja Aarnion tapaavan toisensa maaliskuussa 2012.

Pasilan mies näyttää myös olleen Hartwall-areenalla 1. marraskuuta 2011 seuraamassa Jokereiden ja TPS:n välistä jääkiekko-ottelua. Tekstittely rikoskumppaneiksi epäiltyjen kanssa jatkui ottelun ajan tiiviinä, sillä päivä oli kiireinen: samana päivänä maahan oli tullut yksi hasistynnyreistä.

Ottelun jälkeen kännykät siirtyivät taas Länsi-Pasilaan jatkamaan viestittelyä.

Aarnio on oikeudessa kertonut, että hän on päivystänyt kännyköitä vain loma-aikoina ja juhlapyhinä. Tämä selittää hänen mukaansa esimerkiksi sen, miksi puhelimet paikantuivat hänen kesämökkinsä lähelle Hankoon.

Pasilan miehen puhelimet ovat muulloinkin paikantuneet Aarnion lähettyville. Kun Aarnio oli esimerkiksi Porvoossa pankissa hoitelemassa tonttikauppojaan, puhelimet paikantuivat sinne. Aarnio on kuitenkin selittänyt tätä sillä, että samaan aikaan lähistöllä on ollut huumepoliisin operaatioita, joten puhelimet ovat olleet alaisten mukana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat