Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sampo Terho: Perussuomalaisten toimintatavoissa on kehittämisen varaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo, että puolueen toimintatavoissa on kehittämisen varaa

Kotimaa
 
Milloin Olli Immonen oikein "harjataan", Sampo Terho?
Milloin Olli Immonen oikein "harjataan", Sampo Terho?
HSTV:n Studio Kulmapöydässä, kysytyään milloin perussuomalaisten eduskuntaryhmä oikein käsittelee kansanedustaja Olli Immosen asian? Ja mitä puheenjohtaja Timo Soinin lupaus "harjaamisesta" oikeastaan tarkoittaa?

"Alku on kieltämättä ollut vaativampi kuin ennakolta olisin arvannut", sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

Moni muu kuvaisi puolueen hallitustaipaleen alkua lähes painajaismaiseksi. Perussuomalaiset ratsasti vaaleihin EU- ja maahanmuuttovastaisin lipuin.

Melkein ensi töikseen puolue on kuitenkin joutunut hyväksymään 86 miljardia euroa uutta lainaa Kreikalle.

Samoihin aikoihin Suomen rajoille on saapunut lähes ennennäkemätön turvapaikanhakijoiden virta.

Sampo Terho (ps) pitää 1990-luvun alun laman aikaista valtiovarainministeriä Iiro Viinasta (kok) poliittisena esikuvana vaikeiden aikojen poliittisesta päättäjästä.
Sampo Terho (ps) pitää 1990-luvun alun laman aikaista valtiovarainministeriä Iiro Viinasta (kok) poliittisena esikuvana vaikeiden aikojen poliittisesta päättäjästä.

"Näissä molemmissa asioissa sekä vauhti että volyymi ovat yllättäneet, mutta kyllähän se oli jo ennakolta tiedossa, että Kreikalle tulee jossain vaiheessa kolmas paketti", Terho sanoo.

Ennen vaaleja puolueen kannanotot Kreikan suhteen olivat epämääräisiä. Väittelyt menivät välillä sanoilla saivarteluksi siitä, vastustaako puolue Suomen vastuiden lisäämistä vai Kreikan lainoittamista tykkänään.

Terho myöntää auliisti, ettei Kreikan uuden lainan hyväksyminen ole monien äänestäjien tahdon mukaista eikä kanta välttämättä tullut etukäteen selväksi.

"Vaaliteltoilla ihmisillä oli kaksi keskeistä toivetta: menkää hallitukseen ja ei lisää rahaa Kreikalle. Tosiasia kuitenkin oli, että Suomi ei olisi sitä päätöstä pystynyt estämään, vaikka yritimme kyllä", Terho sanoo.

Siksi puolue piti järkevämpänä mennä mukaan hallitukseen.

"Mieluummin nielimme tämän katkeran kalkin, vaikka meitä syytetään takinkääntäjiksi, kuin kuulemme syytteitä vastuun pakoilusta."

Turvapaikanhakijoiden tulvaan Terho etsisi ratkaisuja mieluiten konfliktialueilla. Panostaa pitäisi rauhanturvatoimintaan ja pakolaisleirien olojen kohentamiseen. Hänen mielestään ei silti ole ristiriitaista leikata varoja kehitysyhteistyöltä.

"Kehitysavulla tätä ilmiötä ei ratkaista. Kysehän on arabikeväästä alkaneista konflikteista, siis ennen kaikkea turvallisuusongelmasta. Yksi vastaanottokeskuspaikka maksaa noin 15 000 euroa vuodessa. Sillä rahalla saisi huomattavasti enemmän aikaan siellä paikan päällä", Terho sanoo.

Hallitus on paraikaa selvittämässä, onko Suomen sosiaaliturvassa jotain sellaista, joka houkuttelisi turvapaikanhakijoita juuri Suomeen. Onko aikeissa siis toimia kuten Tanska, joka päätti leikata maahanmuuttajien toimeentulotuen puoleen?

"Ei sitä voi pois sulkea. Tukiahan on leikattu meilläkin, joten välttämättä tällaisia tekijöitä ei löydy. Hakijamäärä ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellisen suuri verrattuna naapurimaihin."

Perussuomalaiset kuitenkin nopeuttaisi turvapaikkahakemusten käsittelyä. EU:ssa taas pitäisi huolehtia, että niin sanottua Dublinin asetusta noudatetaan.

Sen mukaan turvapaikkahakemus käsitellään ensimmäisessä maassa, johon hakija tulee. Tätä nykyä EU:n eteläiset reunamaat tuuppivat tulijoita eteenpäin Eurooppaan.

Monet näistä reunamaista ovat EU:n köyhimpiä. Eikö heiltä ole kohtuutonta vaatia koko siirtolaisvyöryn vastaanottamista?

"Jos he eivät selviä, EU:n varoista pitäisi antaa rahaa, jolla voitaisiin palkata lisää käsittelijöitä. Ja muistutan, että perussuomalaiset eivät ole missään vaiheessa hyväksyneet taakanjakosopimusta."

Siis sitä, että turvapaikan saaneita aletaan jakaa jäsenmaihin matemaattisen kaavan mukaan.

Akuuttien maailmantapahtumien lisäksi perussuomalaiset ovat rypeneet kansanedustaja Olli Immosen (ps) blogikirjoitusten ja puoluetoimistossa työskentelevän Matti Putkosen "mustan listan" aiheuttamissa kohuissa.

Kaikkein hämmentävintä on ollut se, että esimerkiksi Terho on kieltäytynyt kommentoimasta puoluetoimiston asioita. Eikä Soini kommentoi juuri mitään muuta kuin hallituksen toimia. Nytkin Terho vetoaa siihen, että Putkonen toimi yksityishenkilönä.

Eikö työntekijöiden voi olettaa edustavan työnantajaansa?

"Onhan se selvää, että mitä tahansa puolueen joltain viralliselta tasolta lausutaan, niin kyllä se ulkopuoliselle vaikuttaa puolueen tulkinnalta ja linjanvedolta", Terho sanoo.

Hänen mukaansa kommunikointia esimerkiksi puoluetoimiston suuntaan olisi syytä kehittää ja eduskuntaryhmän sisällä on tarkoitus käydä keskustelu sosiaalisen median käytännöistä.

"Myös Immosen kanssa käydään tällainen keskustelu, kun hän hakee takaisin eduskuntaryhmän jäseneksi."

Eikö puhe elintasosurffareista hävetä, Sampo Terho?
Eikö puhe elintasosurffareista hävetä, Sampo Terho?
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon mukaan Euroopan pakolaiskriisistä puhuttaessa on syytä välttää tunneperäistä puhetta.


Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat