Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lindtman: Keskustalla vastuu VR:n tilanteesta

"Maakunnissa saadaan rullata poikittaisraiteet pakettiin"

Kotimaa
 

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vyöryttää raskaan vastuun hallitukselle ja erityisesti keskustalle VR:n irtisanomisista ja vuorojen vähennyksistä. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) selityksiä hän pitää epäuskottavina.

"Sekä liikenneministeri että omistajaohjaus ovat keskustapuolueen käsissä, joten tätä voimaa pitäisi nyt käyttää palvelujen turvaamiseksi", Lindtman kirjoittaa blogissaan. Hän vaatii, että VR:n yt-menettely pitäisi ottaa nopeasti uuteen harkintaan.

Lindtmanin mukaan hallituksen kaavailemat VR:n ostopalveluleikkaukset romuttavat poikittaisraideliikenteen.

"Maakunnissa saadaan rullata poikittaisraiteet pakettiin ja myydä ne romurautana, mikäli nyt julkistetut kaavailut toteutuvat", Lindtman kirjoittaa.

Lindtmanin mielestä Bernerin selitys, ettei VR:n yhteistoimintamenettelyillä ja ostopalveluleikkauksilla ole kytköstä, ei ole uskottava.

"On päivänselvää, että VR ennakoi liiketoiminnassaan päätökset, jotka ovat olleet tiedossa jo hallitusohjelman julkistamisesta lähtien. Ostopalveluleikkaukset pahentavat VR:n yt-pommia."

Lindtmanin mukaan hallitus tietoisesti heikentää VR:n asemaa markkinoilla.

"Näyttääkin siltä, että VR:n yt-neuvottelujen copyright-oikeudet ovat kokonaan keskustalla", Lindtman väittää ja ihmettelee, miksi maakuntien kansanedustajat ovat hiljaa ja minne pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus on unohtanut aluepolitiikan.

Osansa Lindtmanin moitteista saavat myös perussuomalaiset, joilla hänen mukaansa on liian kiire selvitellä puolueen ympärillä vellovia rasismisyytöksiä.

VR:n jätti-irtisanomiset ovat Lindtmanin mukaan yksi esimerkki siitä, etteivät ulkoministeri Timo Soinin johtamat perussuomalaiset ole kärryillä, mitä hallituksessa tapahtuu.

VR ilmoitti perjantaina historiansa suurimmista yt-neuvotteluista, joiden tuloksena jopa 570 ihmistä voi menettää työnsä. Myös lippujen hinnat alenevat, junavuoroja lakkautetaan ja lipunmyyntipisteitä suljetaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat