Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tyttövaltaistuminen herättää huolta Tapiolan oppilaissa

Kotimaa
 

Espoon Tapiolan lukiossa tänä syksynä aloittaneista opiskelijoista peräti 73 prosenttia on tyttöjä. Ensimmäisen vuoden oppilaita tilanne ei varsinaisesti häiritse, mutta moni pitää ykköslukioiden tyttövaltaistumista huolestuttavana.

"Tuntuu, että systeemi ei ole kovin tasavertainen, jos korkeamman keskiarvon lukioissa on huomattavasti enemmän tyttöjä", sanoo ensimmäistä vuotta lukiossa opiskeleva Essi Tuomala.

"Paras tilanne olisi, jos tyttöjä ja poikia olisi suunnilleen saman verran. Ajatus siitä, että joistain lukioista tulisi tyttö- ja toisista poikakouluja, on huolestuttava", sanoo myös Julia Vuorinen.

Teemu Huotari ja Matias Vapola jakavat luokkakaveriensa ajatukset. Huotari epäilee etenkin ruotsin numeron laskevan monen pojan muuten hyvää keskiarvoa, mikä puolestaan estää pääsyn ykköslukioihin.

Vapolan mukaan eri oppimistapojen huomioonotto ja itselle sopivan oppimistavan löytäminen jo yläkoulun alussa auttaisivat lukioon hakevia.

Arjessa poikien vähyys näkyy Tapiolan lukiossa lähinnä käytäväkuvassa ja parin etsinnässä vanhojentansseihin.

"Koulun yleishenki ei ole niin äijämäinen. En tiedä, onko se huono asia", Huotari sanoo.

Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että sisäänpääsyn on oltava tasapuolinen molemmille sukupuolille. Kukaan ei kannata poikakiintiöitä tai muita helpotuksia vain toiselle sukupuolelle.

"Olisihan se epäreilua, jos pojat pääsisivät sisään helpommin", Vuorinen sanoo.

Anni Heikkilä HS
Tapiola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat