Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Potilastietojärjestelmien uusimisessa alkaa maanlaajuinen yhteistyö

Apotin ulkopuolinen Suomi kilpailuttaa tietojärjestelmät vaiheittain

Kotimaa
 
Iisakki Härmä

Viisitoista sairaanhoitopiiriä ja niihin kuuluvat kunnat aikovat talvella sopia yhteiset vaatimukset lähivuosina tilaamilleen sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmille.

Una-nimen maanantaina saaneen hankkeen yhteistyö tietojärjestelmien vaatimusmäärittelyssä kattaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat alueella, jolla asuu noin kolme miljoonaa ihmistä.

Ulkopuolelle ovat jäämässä sairaanhoitopiireistä Itä-Savo, Pohjois-Karjala, Kymenlaakso, Satakunta sekä Helsinki ja Uusimaa (Hus) ja niihin kuuluvat kunnat.

1,6:ta miljoonaa asukasta palveleva Hus ja osa siihen kuuluvista kunnista on sitoutunut Apotti-järjestelmään.

Muualla käyttöikänsä päähän tulevien asiakas- ja potilasjärjestelmien uusimisen valmistelu on kesken, mutta Una tuo siihen vauhtia. Mukana olevat toimijat aikovat sitoutua siihen, että järjestelmiä uusitaan vaiheittain yhdessä sovittavan suunnitelman mukaisesti.

Hanketta ajavat sairaanhoitopiirien ja kuntien johtavat virkamiehet, mutta lopullisesta sitoutumisesta päättävät syyskuussa kokoontuvat luottamuselimet.

Ensimmäisistä kilpailutuksista voidaan päättää loppukeväästä, kun järjestelmien vaatimusmäärittely on saatu päätökseen.

Järjestelmien määrää aiotaan myös muualla vähentää ja yhtenäistää tulevien sote-alueiden sisällä. Alueille annetaan mahdollisuus käyttää eri toimittajien järjestelmiä, mutta niiden laatu ja ominaisuudet sovitaan etukäteen yhtenäisiksi ennen tarjouskilpailuihin ryhtymistä.

Voimien yhdistämisellä ja tarjouskilpailujen pilkkomisella kunnat ja sairaanhoitopiirit hakevat vahvempaa neuvotteluasemaa suhteessa tietojärjestelmien toimittajiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat