Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jari Aarnio kiistää lavastussyytteet

Puolustuksen mukaan kyseessä oli Helsingin huumepoliisin operaatio

Kotimaa
 

Helsingin käräjäoikeudessa jatkettiin tiistaina hasistynnyrijuttuun liittyvän lavastusepäilyn käsittelyä.

Syyttäjän mukaan Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio olisi yrittänyt lavastaa Helsingin Pasilassa asuvaa entistä jengiläistä Pasilan mieheksi ja näin peitellä omia huumerikoksiaan.

Syyttäjän mukaan huumepoliisi esitti keskusrikospoliisille (krp) entistä jengiläistä mahdolliseksi Pasilan mieheksi vuonna 2012.

Aarnio sanoi tiistaina, ettei hän palavereissa krp:n kanssa missään vaiheessa itse nostanut esille entisen jengiläisen nimeä. Käräjäoikeudessa kuullut Aarnion alaisetkin sanoivat, etteivät muistaneet, kuka olisi liittänyt entisen jengiläisen Pasilan mieheen.

Aarnio myöntää kuitenkin kuulleensa toisen käden tietona, että joku olisi esittänyt krp:lle Pasilan mieheksi jotakuta Pasilassa asuvaa "moottoripyörämiestä". Krp:n mukaan mies ei ollut sopinut kuvioon.

Aarnion mukaan kyse ei kuitenkaan ollut syyttäjän tarkoittamasta entisestä jengiläisestä, ja hänen mukaansa syyttäjän esittämä lavastus ei kuulosta uskottavalta.

"Siinä ei ole järjen häivää, että jos krp on ilmoittanut, että [hän] ei sovi Pasilan mieheksi, häntä alettaisiin kolmen neljän kuukauden päästä lavastaa. Tuo on uskomaton stoori", Aarnio vastasi syyttäjälle.

Aarnion puolustuksen mukaan kyseessä ei ollut mikään lavastushanke vaan Helsingin huumepoliisin operaatio.

Huumepoliisin saaman tiedon mukaan entiseen jengiläiseen liittyi huumerikosepäilyjä ja tämä olisi kulkenut aseistettu. Siksi mies piti ottaa kiinni, Aarnio sanoi.

Aarniota syytetään useista huumausainerikoksista, ja syyttäjän mukaan hän on hasissalakuljetusten takana ollut Pasilan mies. Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat