Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Särkänniemen delfinaario saattaa mennä kiinni

"Asenneilmasto toimintaa kohtaan on muuttunut", toimitusjohtaja kertoo

Kotimaa
 

Tampereen Särkänniemen delfinaario on suurten muutosten edessä, ja jopa laitoksen lopettamista pohditaan.

Särkänniemi aloitti tiistaina delfinaarion yt-neuvottelut, jotka koskevat enintään yhdeksää työntekijää.

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan neuvottelujen lopputulemaa ei pysty ennakoimaan mitenkään ja pöydällä ovat kaikki vaihtoehdot eli myös se, että koko laitos ajettaisiin alas. Asia ratkeaa myöhemmin syksyllä.

Delfinaariota painaa kaksi seikkaa: kävijämäärät ovat pienentyneet jo vuosia, ja toisaalta koko toimintaan on kohdistunut koko ajan kovenevaa kritiikkiä. Viime kesänä sitä koetettiin sulkea valtuustoaloitteella.

"Delfinaarion kulurakenne on yksinkertaisesti ollut jo pitkään kestämätön, ja siksi vaihtoehtoja pitää hakea", Seppälä sanoo.

Tänä kesänä delfinaarion kävijämäärä väheni entisestään, vaikka samaan aikaan Särkänniemen kokonaiskävijämäärä kasvoi kymmenisen prosenttia viime vuodesta. Yhä useampi kävijä siis jättää delfinaarionäytöksen väliin.

Huvipuisto ilmoittaa, että nyt alkaneissa yt-neuvotteluissa selvitetään eri vaihtoehtoja liiketoiminnan, henkilökunnan ja eläinten kannalta. Jos koko toiminta lopetettaisiin, delfiineille pitäisi löytää uusi sijoituspaikka, joka ei olisi ainakaan Suomessa.

Delfiinit alkavat myös olla melko iäkkäitä: vanhin on syntynyt vuonna 1978 ja toiseksi vanhin vuonna 1980. Nuoremmat ovat syntyneet 1990-luvulla.

Delfinaariossa on vuosien varrella syntynyt useita poikasia, mutta ne eivät ole eläneet pitkään.

Jukka Harju HS
Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat