Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolustusministeri ei kommentoi syytöksiä

Yle: Muistio perustelee yllätyshakijan nimitystä kansliapäälliköksi tämän teknisellä osaamisella ja henkilökohtaisilla ominaisuuksilla

Kotimaa
 

Helsinki/Kotka. Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) perustelee ihmetystä herättänyttä kansliapäällikkönimitystään sillä, että puolustusministeriön nykyisellä resurssipolitiikan yksikön päälliköllä Jukka Juustilla on erityisen paljon teknistä osaamista. Tämä selviää Ylen haltuunsa saamasta esittelymuistiosta. Juustin nimitys kansliapäälliköksi on herättänyt keskustelua, sillä hänen edeltäjänsä Arto Rädyn uskottiin jatkavan tehtävässä. Esiin on noussut kysymys siitä, millä perusteella Juusti arvioidaan Rätyä pätevämmäksi tehtävään.

Ylen mukaan Juustin teknistä asiantuntemusta pidetään esittelymuistiossa erityisen tärkeänä siitä syystä, että Puolustusvoimat hankkii lähivuosina uusia hävittäjiä ja aluksia.

"Juustilla voidaan arvioida olevan parhaat edellytykset ja monipuolisin tehtävän edellyttämä kokemus, muut tarvittavat kyvyt sekä henkilökohtaiset ominaisuudet puolustusministeriön kansliapäällikön menestykselliseksi hoitamiseksi viiden vuoden pituisen toimikauden aikana", Yle siteerasi vielä ei-julkista esittelymuistiota tiistaina.

Kotkassa perussuomalaisten kesäkokoukseen tiistaina osallistunut Niinistö ei suostunut HS:lle kommentoimaan esittelymuistion perusteita. "Enhän minä voi keskeneräistä asiaa perustella", Niinistö sanoo. "Ei ole julkinen asiakirja."

Ylen mukaan esittelymuistioon perehtyneet pitävät sitä tarkoitushakuisena ja puutteellisena. Muistio on arvostelijoiden mukaan rakennettu niin, että Juusti nousee ainoaksi erinomaiseksi ehdokkaaksi tehtävään.

Niinistö ei halua kommentoida väitettä, että esittelymuistio olisi tarkoituksenhakuinen mittatilaustyö.

"Ei minulla ole tarvetta sitä kommentoida", hän sanoo HS:lle.

Yhtyykö Niinistö sitten asian esittelijänä esittelymuistion tekstiin?

"Miksi minun pitäisi kommentoida tätä. Ei minulla ole edes oikeutta kommentoida sitä."

"Pätevin valitaan, ansiovertailut on tehty ja haastattelut on tehty", hän sanoo.

Aiemmin tiistaina hän sanoi, että kyse ei ole poliittisesta virkanimityksestä.

Nimitys on valtioneuvoston käsittelyssä Niinistön työmatkan vuoksi vasta ensi viikolla.

Valtioneuvoston piti vahvistaa kansliapäällikkönimitys jo viime viikolla, mutta valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) pyysi esityksen jättämistä pöydälle voidakseen tutustua tarkemmin Niinistön valintaperusteisiin. Stubb perusteli pyytämäänsä aikalisää sillä, että tehtäväänsä hyvin hoitaneen Rädyn vaihtaminen edellyttää vahvoja perusteluja.

Yle kertoo muistion kuvaavan Rädyn sotilasuraa monipuoliseksi. Juustin etuna on kuitenkin muistion mukaan siviili- ja sotilasosaamisen yhdistyminen.

"Tämä on esittelijän mukaan etu, kun otetaan huomioon toimintaympäristön nähtävissä olevat muutokset ja toiminnan painopisteet", Yle kertoo.

Anna-Liina Kauhanen HS
Olli Pohjanpalo HS
Helsinki/Kotka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat