Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeriöiden yhdistäminen taas esillä

Yhtenäistä valtioneuvostoa selviteltiin myös viime hallituksen aikana

Kotimaa
 

Ministeriöiden yhdistäminen Ruotsin malliin on jälleen esillä Suomessakin, kertoi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) tiistaina tiedotustilaisuudessa, jossa hän ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) esittelivät kärkihankkeitaan.

Yhtenäisen valtioneuvostomallin toimivuudesta on Vehviläisen mukaan määrä tehdä selvitys vuoden 2016 loppuun mennessä.

"Siiloutumista vähentävä ja ketteryyttä lisäävä" superministeriö oli jo edellisen hallituksen ohjelmassa, mutta hanke ei edennyt toteutukseen asti. Maaliskuussa aiheesta valmistui kuitenkin parlamentaarisen komitean selvitys.

Ministeriöiden mahdollinen yhdistäminen on osa hallituksen tavoitetta parantaa hallintoa ja johtamista. Keinoina ovat paljon puhutun digitalisaation lisäksi kokeilut ja normien purku.

Digi-ideoista pyydettiin esityksiä muun muassa kunnilta kesäkuussa, ja niitä tulikin 263. Niiden toteuttamiseen tarvittaisiin jopa 1,5 miljardia euroa, kun koko hankkeeseen on varattu sata miljoonaa euroa.

Esimerkkinä Vehviläinen mainitsi jo edellisen hallituksen aikana viritellyn kansallisen tulorekisterin, jota voisivat hyödyntää reaaliaikaisesti esimerkiksi Verohallinto ja Kela. Tiedot esimerkiksi palkoista ja eläkkeistä siirtyisivät sinne suoraan ja sähköisesti.

Kaikille julkisille palveluille valmistellaan digitalisoinnin periaatteet vielä tämän syksyn aikana. Päämääränä on niin sanottu yhden luukun palvelu Viron malliin.

Kokeiluja on luvassa kolmentasoisia aina hallitusohjelmaan kirjatuista isommista asioista ruohonjuuritasolle asti. Välissä ovat valtioneuvoston tukemat kuntien ja elinkeinoelämän kokeilut.

Isompiin hankkeisiin kuuluvat esimerkiksi perustulo, kielten opiskelu peruskoulussa, palvelusetelit ja vapaakuntakokeilu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat