Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö etsii maamiinoja korvaavia asejärjestelmiä

Ministeri pitää mahdollisena, että varuskuntia perustetaan lisää

Kotimaa
 
Juha Metso
Jussi Niinistö osallistui perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Kotkassa.
Jussi Niinistö osallistui perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Kotkassa. Kuva: Juha Metso

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) aikoo käynnistää puolustusministeriössä uuden työn maamiinat korvaavien asejärjestelmien kehittämiseksi. Suomi on liittynyt henkilömiinat kieltävään Ottawan sopimukseen.

Niinistö sanoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kotkassa, että jalkaväki menetti suorituskykyään, kun miinat kiellettiin.

Artikkeliin liittyvät

"Nyt käynnistetään työ, jonka tarkoituksena on selvittää asejärjestelmän kehittämistä, joka ei ole ristiriidassa Ottawan sopimuksen kanssa", Niinistö sanoi.

Tavoitteena on puolustusministerin mukaan uusi suorituskyky, joka korvaa "miinakauhua uusilla innovaatioilla".

Käytännössä Puolustusvoimat alkoi valmistella korvaavien järjestelmien hankkimista saman tien, kun sopimukseen liityttiin.

Puolustusvoimat on hankkinut maamiinojen tilalle viuhkapanoksia, joita Ottawan sopimus ei kiellä. Viuhkapanos on sähköisesti tai langan avulla laukaistava panos, joka räjäyttää viuhkamaisen kuulasateen kohteeseen.

Niinistö kuitenkin viittasi täysin uusiin "etäaktivoitaviin miinakenttiin". Hän uskoi, että kotimaisista innovaatioista "on odotettavissa mielenkiintoisia tuloksia".

Puolustusministeri piti myös mahdollisena, että varuskuntia perustetaan lisää, sillä vuodepaikoista voi tulla pulaa. Varuskuntien tarveselvitystä ei kuitenkaan hänen mukaansa käynnistetä vielä tänä vuonna.

Jyrki Kataisen (kok) hallitus päätti lakkauttaa kuusi varuskuntaa.

"Varuskuntien lahtilistaa ei olisi tehty, jos Ukrainan kriisi olisi ollut silloin päällä. Nyt on tarkasteltava, vastaako rakenne tulevaa tarvetta."

Olli Pohjanpalo HS
Kotka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat