Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kamerat käytössä myös Yhdysvalloissa

Kotimaa
 

Haalarikameroita käytetään myös Yhdysvalloissa. Lähtökohdat ovat kuitenkin toiset kuin Suomessa, sanoo ylikomisario Sami Hätönen Poliisihallituksesta.

Yhdysvalloissa poliisin voimankäyttö on nostattanut suuria mielenosoituksia, joista mittavimmat roihahtivat poliisin ammuttua viime vuoden elokuussa 18-vuotiaan mustaihoisen Michael Brownin Missourin Fergusonissa.

Presidentti Barack Obama pyysi kongressilta viime vuonna 263 miljoonaa dollaria eli noin 240 miljoonaa euroa poliisikameroiden hankintaan.

Tavoitteena on, että kolmen vuoden kuluessa jopa 50 000 amerikkalaispoliisia kulkee kaduilla kamera univormuunsa kiinnitettynä. Tarkoituksena on lisätä luottamusta poliisiin.

Los Angelesin poliisilaitos otti kameroita käyttöönsä tämän viikon maanantaina. Kamerat ovat käytössä aluksi vain yhdellä poliisiasemalla mutta tavoitteena on varustaa kaikki kaupungin noin 7 000 partiopoliisia kameroilla ensi vuoden loppuun mennessä.

Muutkin amerikkalaiset suurkaupungit kuten Chicago ja Detroit valmistautuvat ottamaan kamerat osaksi poliisien varustusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat