Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mökkimurrot vähentyneet viime vuodesta selvästi

Kotimaa
 

Vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneet murrot ovat vähentyneet valtakunnallisesti 17 prosenttia viime vuoden vastaavista luvuista, kertoo Poliisihallitus. Ilmoitettujen mökkimurtojen määrä voi jäädä tänä vuonna noin 1 600 tapaukseen. Viime vuonna ilmoituksia tuli noin 1 800.

Uudellamaalla on ilmoitettu tänä vuonna lähes 28 prosenttia vähemmän mökkimurtoja kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Lasku ei ole ollut tasaista, sillä Hämeen ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten alueilla kasvua on ollut tänä vuonna 25–30 prosenttia viime vuoden luvuista.

Eniten ilmoituksia mökkimurroista tehdään keväällä, kun mökin omistajat palaavat talvitauolta mökilleen.

"Ilmoituksia tulee tasaisesti viikoittain. Yleisin tapaus on, että mökinomistaja on lähtenyt sunnuntaina kotiin ja huomannut murron seuraavana perjantaina", rikosylikonstaapeli Tommi Töyry Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Suuri osa selvinneistä tapauksista on ratkennut mökille asennetun riistakameran avulla. Tällainen kamera reagoi liikkeeseen. Viime vuosina on puhuttu paljon mökkimurtoja tehtailevista ulkomaalaisista liigoista.

"Riistakameroiden ansiosta kaikki mökkimurrot eivät jää pimeiksi. Usein tekijä onkin paikallinen, poliisille tuttu henkilö", Töyry sanoo.

Varkaiden matkaan lähtee yleensä merkitsemätöntä omaisuutta. "Omistajien kannattaa dokumentoida omaisuus, eli ottaa niistä valokuvat", Töyry neuvoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat