Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijoita Agricolan kirkkoon

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrän arvioidaan kasvavan jopa 30 000:een

Kotimaa
 
Agricolan kirkko otti kymmeniä turvapaikanhakijoita hätämäjoitukseen
Agricolan kirkko otti kymmeniä turvapaikanhakijoita hätämäjoitukseen
Seurakunta avasi ovensa Helsingissä turvapaikanhakijoille ja otti Agricolan kirkon kryptaan kymmeniä nukkumaan patjoille perjantai-iltana. Toimittaja, kuvaus ja leikkaus Kalle Koponen HS

Helsingin seurakunnat avasivat perjantaina ovensa, kun Agricolan kirkon kryptaan alkoi saapua turvapaikanhakijoita Helsingin vastaanottokeskuksen toimipisteistä eri puolilta kaupunkia.

Ensimmäisessä ryhmässä saapui bussilla vajaat parikymmentä miestä, joilla oli mukanaan kassit ja 16 patjan nippu.

Kirkolle odotettiin illan mittaan vielä kahta ryhmää. Yhteensä noin 60 turvapaikanhakijan oli määrä viettää viikonloppu kirkon suojissa.

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrän arvioidaan kasvavan 25 000–30 000:een tämän vuoden loppuun mennessä, kertoo sisäministeriö. Ministeriö uskoo, että Suomi pystyy vastaamaan kiperään haasteeseen, mutta se tarkoittaa uusia vastaanottokeskuksia joka viikko.

Tässä mittakaavassa ei ole todennäköisesti majoitettu ihmisiä kirkkoihin sitten toisen maailmansodan, toiminnanjohtaja Henrik Wikström Agricolaliikkeestä sanoi kirkolla.

Paikalla oli myös Helsingin vastaanottokeskuksen varajohtaja Kati Vahtera.

"Tämähän on tämmöinen pikainen hätämajoitusratkaisu, maanantaiaamuun on sovittu. Mutta tietenkin jatkosta neuvotellaan, kun nähdään, kuinka paljon turvapaikanhakijoita tulee Helsinkiin", Vahtera sanoi.

Palmian oli määrä järjestää tulijoille ruokaa vielä perjantai-iltana. Myös Lauttasaaren seurakunnasta saapui emäntä ja ruokatarpeita kirkolle. Kallion ja Lauttasaaren kirkon tiloja voidaan ottaa majoituskäyttöön, jos tarvetta on.

Kirkon krypta on suurehko osiin jaettava sali, jota käytetään kokouksiin ja kuoroharjoituksiin. Osa salista oli ennen turvapaikanhakijoiden saapumista raivattu, jotta lattialle voitiin laittaa patjoja. Wikström avustajineen oli hankkinut myös mieliä kohottamaan suomalaista suklaata.

"Tämä on nyt avaus seurakunnan kanssa. Alkuviikosta arvioidaan tilannetta, mutta todella kiitollisuudella otettiin seurakunnan apu vastaan", sanoo Helsingin maahanmuuttopalveluiden päällikkö Sari Karisto.

Helsingin vastaanottokeskuksissa oli perjantaina hieman yli 1 300 ihmistä, vaikka niihin mahtuisi Koskelan hätämajoitus mukaan lukien vain 686 ihmistä.

 

Sadat siirtolaiset lähtivät Budapestista kävellen kohti Itävaltaa. Ulkomaat B 3

Kaisa Rautaheimo / HS
Turvapaikanhakijat saapuivat hätämajoitukseen Agricolan kirkolle. Linja-auton kyydissä tulivat myös patjat.
Turvapaikanhakijat saapuivat hätämajoitukseen Agricolan kirkolle. Linja-auton kyydissä tulivat myös patjat.
kaisa rautaheimo / hs
Pappi Henrik Wikström oli vastassa turvapaikanhakoita Agricolan kirkolla.
Pappi Henrik Wikström oli vastassa turvapaikanhakoita Agricolan kirkolla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat