Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ville Niinistö: Hallitus jarruttaa EU:n yhteistä linjaa

Kotimaa
 
Ville Niinistö
Ville Niinistö

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan Suomen hallitus jarruttaa yhteiseurooppalaista päätöksentekoa turvapaikanhakijoiden sijoittamisessa.

Niinistö sanoo, että ministerien puheet vapaaehtoisesta taakanjaosta, Dublinin sopimuksen noudattamisesta ja hallitusohjelmaan sitoutumisesta merkitsevät sitä, että päätökset hädänalaisten ihmisten auttamiseksi viivästyvät.

"Vapaaehtoisuudesta puhuminen voi johtaa siihen, että ei kyetä tekemään päätöksiä. Suomi jarruttaa EU:n yhteistä linjaa."

Suomi on vastustanut sitovaa, yhteistä EU-tason päätöstä turvapaikanhakijoiden jakamisesta eri maihin. Ulkoministeri Timo Soini (ps) sanoi Ylelle perjantaina, että EU:n pitäisi noudattaa Dublinin sopimusta. Sen mukaan turvapaikanhakija rekisteröidään siinä maassa mihin hän EU:n sisällä ensin tulee ja siihen maahan hänet tulee myös muista EU-maista palauttaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) toisti lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että Suomen turvapaikkapolitiikka perustuu vapaaehtoisuuteen.

Niinistö korostaa, että kansainväliset ihmisoikeusvelvoitteet koskevat kaikkia maita, eikä Suomi voi vetäytyä vastuusta.

"Olen huolissani siitä, että hallituksella ei ole kykyä päivittää omaa kantaansa. On löydettävä uusia ratkaisuja", Niinistö sanoo.

EU-maiden epäviralliseen ulkoministerikokoukseen Luxemburgissa osallistunut Soini ei vastannut HS:n haastattelupyyntöön lauantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat