Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvä hoito, kankea byrokratia

Kotimaa
 
reijo hietanen
Elsa Koivisto tutkii saamiaan syntymäpäivälahjoja Liisa-äitinsä ja Mikko-isänsä seurassa Vesilahdella. Elsa Koivisto sai korvatulehduksensa hoitoon kunnalta palvelusetelin.
Elsa Koivisto tutkii saamiaan syntymäpäivälahjoja Liisa-äitinsä ja Mikko-isänsä seurassa Vesilahdella. Elsa Koivisto sai korvatulehduksensa hoitoon kunnalta palvelusetelin. Kuva: reijo hietanen

Vesilahtelainen Elsa Koivisto, 2, oli ollut jo pitkään korvatulehduskierteessä, kun perheen lomamatka alkoi lähestyä viime heinäkuussa. Elsa sai kotikunnaltaan palvelusetelin.

"Ei meille edes tarjottu muuta vaihtoehtoa, enkä arvannut sitä kysyäkään", äiti Liisa Koivisto kertoo.

Elsa pääsi nopeasti arviointivastaanotolle yksityiselle korvalääkärille, joka kirjoitti lähetteen korvien putkitukseen.

Perhe valitsi saman palveluntuottajan putkittajaksi, vaikka se oli tarjolla olleista vaihtoehdoista kallein. Palveluntuottajan vaihtaminen olisi vaatinut uuden lääkärikäynnin.

Omavastuu lääkärin vastaanotosta oli 32 euroa ja putkituksesta lähes 400 euroa. Liisa Koivistolle ei missään vaiheessa selvinnyt, mikä oli kunnan maksaman palvelusetelin arvo.

"Palvelu oli hyvää ja olimme tyytyväisiä, että perhe pääsi suunnitellusti lomamatkalle. Tietenkään 400 euron maksaminen ei ole mikään pikku juttu, mutta kyllähän sen maksaa, kun lapsi on sairas."

Koivisto kuitenkin huomasi, että setelin käyttöön liittyvä byrokratia oli kankeaa.

"Piti esimerkiksi soittaa monta kertaa lääkärin lähetteen perään, että onko se tullut kunnalle. Jos byrokratia olisi kevyempää, olisin vielä tyytyväisempi."

Jaana Savolainen
Vesilahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat