Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pojat viihtyvät miesopettajan tunnilla

Kotimaa
 
Antti J. Leinonen
Oulun normaalikoulun yhdeksäsluokkalaiset Joel Tuohimaa (vas.), Marko Hernesniemi ja Georges Slewa löysivät viihtyisän paikan tiedonhakuun yhteiskuntaopin tunnilla. Opetusharjoittelija Hannes Hilken johdolla haettiin tietoa testamentista.
Oulun normaalikoulun yhdeksäsluokkalaiset Joel Tuohimaa (vas.), Marko Hernesniemi ja Georges Slewa löysivät viihtyisän paikan tiedonhakuun yhteiskuntaopin tunnilla. Opetusharjoittelija Hannes Hilken johdolla haettiin tietoa testamentista. Kuva: Antti J. Leinonen

Oulun normaalikoulun yhdeksäsluokkalaiset Aleksi Väärälä ja Daniel Agava viihtyvät paremmin miesopettajien tunneilla.

"Yleensä miesopettajaa totellaan paremmin, ja tunnilla keskitytään enemmän aiheeseen", Agava perustelee.

Mikko Lahti ja Aapeli Haapsamo muistuttavat, että naisopettajistakin löytyy yhtä hyviä. He luettelevat nimiä todisteeksi.

Yhteiskuntaopin tunnilla pojat hakivat tablettien avulla tietoa perunkirjoituksesta. Oppitunnin aiheena oli perinnönjako, ja tehtävänä oli valmistaa pienryhmissä esityksiä keskeisistä käsitteistä.

Tietoa sai hakea valitsemassaan paikassa – vaikka säkkituolissa löhöten.

"Pojille on erityisen tärkeää, että saa ottaa rennosti. Pohdiskelut lähtevät käyntiin paremmin sohvalla kuin kovalla tuolilla istuen", toteaa historian, yhteiskuntaopin ja uskonnon lehtori Markku Kuorilehto.

Kuorilehto kouluttaa tulevia yläkoulun opettajia. Oppitunteihin hän neuvoo luomaan vaihtelua ja yllätyksiäkin. Historian ja yhteiskuntaopin osaamisen arvostelu on haastavaa. Kokeissa näyttö perustuu siihen, kuinka hyvin osaa kirjoittaa.

"Pyrin tarjoamaan kokeissa vaihtoehtoisia tapoja. Oppilas voi kirjoittamisen ohella vastata kysymykseen piirtämällä", Kuorilehto kertoo.

Tulevaisuuttaan yhdeksäsluokkalaiset pojat tunnustavat jo hieman pohtineensa. "Raksalle, lääkikseen, lentokapteeniksi", pojat vastaavat.

Lahti kuitenkin myöntää: "Onhan tuota paljon muutakin mietittävää."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat