Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Havukosken koulussa innostuttiin matematiikasta

Kotimaa
 
rio gandara hs
Kuudesluokkalaiset Juuso Lehmuskallio (vas.), Oliver Westerlund ja Leevi Tuunanen tekevät yhteistyötä matematiikan tunnilla Havukosken koulussa.
Kuudesluokkalaiset Juuso Lehmuskallio (vas.), Oliver Westerlund ja Leevi Tuunanen tekevät yhteistyötä matematiikan tunnilla Havukosken koulussa. Kuva: rio gandara hs

Vantaan Havukosken koulun kuudesluokkalaiset innostuvat matematiikantunnista silminnähden. Opettaja Minna Simonsson kertoi juuri, että on sijoittanut auditorioon yhdeksän tehtävärastia, jotka tulee kiertää ryhmissä.

Oliver Westerlund, Juuso Lehmuskallio ja Leevi Tuunanen suuntaavat ensimmäiselle rastille ilman lisäkehotuksia ja alkavat selvittää yhtälön tuntematonta lukua. Tyttöjen parempi koulumenestys ei ole heille yllätys.

"Eivät pojat ole tyttöjä huonompia, heidän on ehkä vaikeampi keskittyä", Westerlund pohtii ja myöntää, että tehtäviä ei olisi yhtä kiva tehdä pulpetin äärellä.

Opettaja Simonsson ei mielellään puhu tyttöjen ja poikien eroista. Tärkeämpiä ovat oppilaiden yksilölliset tarpeet.

"Ryhmät ovat keskenään niin heterogeenisiä, että oppilailla pitää olla mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa. Esimerkiksi kieliä on useita."

"Rikon oppituntien tavanomaista kaavaa, jossa ensin tarkastan läksyt, sitten opetan uuden asian ja lopuksi annan uusia läksyjä."

Simonsson käyttää matematiikan ja fysiikan opetuksessaan sähköisiä oppimisalustoja, kuten Socrativea ja Kahootia. Ne eivät itsessään kuitenkaan motivoi ketään, hän sanoo. Erilaisten laitteiden ja ohjelmien tarkoituksenmukainen käyttö voi kuitenkin lisätä opetuksen mielekkyyttä.

"Siinä pitää olla jokin muu pointti, kuin että kirja on vain muutettu pdf:ksi. Tekstin joukkoon voi upottaa videoita tai tuoda pelillisyyttä", sanoo vararehtori ja kemianopettaja Esa Oila.

Oila kantoi juuri korillisen tablettitietokoneita yhdeksäsluokkalaisille, jotka näpyttelevät laitteita tottuneesti.

Tunnilla on käsitelty hiilihydraatteja.

Nyt on aika tehdä tehtäviä.

"On hyvä opetella käyttämään työkaluja, joita oikeassakin työelämässä käytetään", Oila sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat