Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jukka Juusti valittiin kansliapäälliköksi

Niinistö: Ministeriö on käynnistänyt toimet vuotajan löytämiseksi

Kotimaa
 
Jukka Juusti
Jukka Juusti

Diplomi-insinööri, ylijohtaja Jukka Juustin nimitys puolustusministeriön uudeksi kansliapäälliköksi varmistui torstaina. Valtioneuvosto nimitti hänet istunnossaan virkaan ensi vuoden alusta vuoden 2020 loppuun asti.

Torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) perusteli Juustin valintaa kansliapäälliköksi ennen kaikkea sillä, että Juusti on taitava materiaalihankinnoissa.

Tästä on kyse

 Puolustusministeriön kansliapäällikön nimityksestä nousi kohu valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) vaadittua Jukka Juustin nimityksen jättämistä pöydälle lisäselvityksiä varten.

 Kaksi versiota päähakijoita vertailevista esittelymuistioista vuoti Ylen haltuun, joka julkaisi näitä tietoja.

 Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) uhkasi lähteä kesken lähetyksen pois A-studiosta, kun häneltä kysyttiin nimityksestä.

Materaalihankinnat ovat seuraavan neljän vuoden aikana puolustusministeriössä tärkeässä asemassa, kun puolustusvoimat valmistautuu uusimaan kalustoaan maa-, meri- ja ilmavoimissa.

"Tässä Juustilla on paras erityisosaaminen", Niinistö arvioi.

Niinistön mielestä Juustin nimittäminen ei ollut millään tapaa poliittinen virkanimitys, vaan valinta kahden taitavan ehdokkaan välillä.

Toinen kärkiehdokas oli nykyinen kansliapäällikkö Arto Räty.

"Olen tehnyt ratkaisuni miettimällä isänmaan etua", Niinistö sanoi.

Niinistö korosti myös sitä, että puolustusministeriön kansliapäällikön virka on siviilivirka.

Puolustusministeri Niinistö painotti, että nimitysasiakirjat tulevat julkisiksi vasta valtioneuvoston tehtyä nimityspäätöksensä esittelevän ministerin esityksestä. Tämän takia Niinistö oli katsonut, ettei hän voinut kommentoida nimitysasiaa ennen torstain päätöstä.

Niinistö sanoi pitävänsä nimitysprosessin aikana ilmenneitä asiakirjavuotoja valitettavina asiakirjavuotoja.

Yle uutisoi viime viikolla, millä perusteilla Juusti nousi nimitysmuistiossa Rädyn edelle. Niinistön mukaan puolustusministeriö on käynnistänyt toimet vuotajan selvittämiseksi.

Kun Juustilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa, millainen kansliapäällikkö hän on, vastaus oli yhden sanan mittainen: "Pätevä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat