Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläinsuojelijat pettyivät hallituksen leikkauksiin

Yhdistykset peräävät hallitukselta uutta turkisasetusta ja jatkoa eläinsuojeluasiamiehen tehtäviin

Kotimaa
 

"Hallituksen tuoreet päätökset leikata yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa olevilta eivät koske vain ihmisiä. Myös eläinten hyvinvointi on nykyiselle hallitukselle täysin yhdentekevää."

Näin sanovat Animalia ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto (Sey) yhteisessä tiedotteessaan, jossa ne peräävät uutta turkisasetusta ja jatkoa eläinsuojeluasiamiehen tehtäviin.

Äsken kävi ilmi, ettei pari vuotta toimineen eläinten etujen puolustajan eli eläinsuojeluasiamiehen määräaikaista tehtävää jatketa vuodenvaihteen jälkeen (HS.fi 10. 9.).

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikön Jaana Husu-Kallion mukaan tehtävä oli alun alkaen vain vuoden pituinen mutta sitä jatkettiin sittemmin.

"Tässä taloustilanteessa kaikki voimavarat käytetään nyt eläinsuojelulain kokonaisuudistukseen ja valvonnan järjestämiseen. Asiamiehen tai valtuutetun tehtävän jatkoa voidaan arvioida myöhemmin, eikä sitä ole haudattu", Husu-Kallio sanoo.

Eläinsuojelulain uudistusesitykset on määrä saada valmiiksi ensi vuoden lopulla.

Eläinsuojeluyhdistykset kertovat perjantaina käyneen ilmi, ettei jo useita vuosia valmisteltu turkisasetus etene eikä sen valmistelua jatketa, vaikka luonnoksia on tehty.

Alun perin ministeriö lupasi antaa uuden asetuksen ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja.

Päätöstä jättää turkisasetus uudistamatta perusteltiin hallitusohjelman kirjauksella, jonka mukaan hallituskaudella ei säädetä uusia kustannuksia aiheuttavia velvoitteita.

"Osasimme odottaa pahaa, kun kävi ilmi, että hallitusohjelmassa eläimiä tai niiden hyvinvointia ei mainita lainkaan. Hallituksen päätös vesittää vuosia valmisteltu turkisasetuksen muutos on kuitenkin häkellyttävä ratkaisu", sanoo Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara tiedotteessa.

Tuomivaara muistuttaa eduskunnan vaatineen pari vuotta sitten turkistarhauskieltoa vaatineen kansalaisaloitteen hylkäämisen yhteydessä, että eläinten hyvinvointiin tehtäisiin parannuksia.

"Vuonna 2014 eläinsuojelutarkastuksia tehtiin vain neljälle Suomen lähes tuhannesta turkistarhasta, vaikka edellisinä vuosina yli puolet tarkastetuista turkistarhoista jäi kiinni rikkeistä", huomauttaa Seyn vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist.

Vuosia valmisteltu uusi turkisasetus olisi Lindqvistin mukaan tarpeen, jotta esimerkiksi kettujen ja naalien vähimmäishäkkikoot kasvaisivat 0,8 neliöstä.

Lisäksi tulisi säätää piiloutumispaikoista ja siitä, että eläimillä pitää olla saatavilla vettä eikä niiden tarvitsisi tyytyä nuolemaan jäätä tai lunta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat