Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yliopistojen apteekkileikkaus lykkääntyy

Uhka ei poistunut, sanoo HY:n hallintojohtaja

Kotimaa
 

Hallituksen budjettiesityksestä löytyi yliopistoille myös hyvä uutinen. Niin sanottujen apteekkikorvausten leikkaus onkin edessä vasta vuonna 2017 eikä vielä ensi vuonna, kuten valtiovarainministeriö ehti välillä esittää.

"Helpottaahan se valmistautumista, kun tuli vuosi lisäaikaa", kommentoi Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläinen.

Itä-Suomen yliopistolle apteekkikompensaatioiden eli valtion yliopistolle maksamien verokorvausten poisto olisi merkinnyt ensi vuodeksi yli miljoonan euron lovea.

Helsingin yliopistolle menetys olisi ollut jopa yli 30 miljoonaa euroa. Yliopiston mukaan leikkaus vastaa kooltaan kokonaisen pienehkön tiedekunnan vuosituottoja.

Itä-Suomen yliopiston kokonaisrahoitus on noin 240 miljoonaa ja Helsingin yliopiston noin 700 miljoonaa euroa.

"Toki olemme iloisia, että uhka siirtyi, mutta eihän se mihinkään poistunut", sanoo Helsingin yliopiston hallintojohtaja Esa Hämäläinen.

"Olemme sitä mieltä, että kyseinen kompensaatio kuuluu yliopiston normaaliin rahoitukseen, koska sillä on yliopistolain, perustuslain ja itsehallinnon suoja."

Hämäläinen huomauttaa myös, että budjettiteknisten syiden takia valtio ei olisi voinut poistaa hyvitystä ensi vuodelta, koska käytännössä yliopisto on sen jo käyttänyt.

"Eihän valtio voi sitä jälkikäteen lähteä perimään."

Yliopistot pitivät apteekkimiljoonien poistoa epätasa-arvoisena säästökeinona jo toukokuussa, kun se pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitusohjelmasta löytyi.

Pitkäperinteinen korvaus on kirjattu yliopistolakiin, joka uudistui vuonna 2010.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat