Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Aiomme ärhäköityä oppositiossa"

Kotimaa
 

Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund lupaa, että Rkp aikoo ärhäköityä oppositiopolitiikassaan. Viime aikoina Haglund on puhunut hallituksen tekemistä talouspäätöksistä hyvinkin myönteiseen sävyyn.

Haglund ei ärähtänyt edes eilen, kun hallitus päätti nostaa pääomatuloveroa yhden prosenttiyksikön. Vielä kesäkuussa Haglund vastusti pääomatulojen veron nostamista, koska se heikentää halua investoida Suomeen.

"Ymmärrän hallituksen logiikan, mutta jos hallitus oli kyennyt saavuttamaan alkuperäiset tavoitteensa, niin yrittäjät eivät nyt joutuisi säästötoimien maksumiehiksi."

Nykyinen kokonaisuus ei ole Haglundin mielestä omiaan lisäämään yrittäjien uskoa siihen, että Suomeen kannattaa investoida. Hänestä koko "juntturassa olevan" tilanteen taustasyy on se, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) suuri vaalilupaus, yhteiskuntasopimus, epäonnistui kaksi kertaa.

Haglundin äänessä kuuluu hieman oppositiojohtajaa, kun hän moittii hallitusta innovaatiorahojen leikkaamisesta. Esimerkiksi teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskuksen Tekesin rahoitus vähenee vuonna 2016 sata miljoonaa euroa.

"Samalla Juha Sipilä puhuu siitä, että tuottavuutta pitäisi lisätä. Paras tapa lisätä tuottavuutta Suomessa on, että se tapahtuu uusien innovaatioiden kautta."

Haglund antaa Rkp:n oppositiopolitiikalle arvosanan seitsemän ja puoli.

"Tavoitteemme on, että oppositioarvosana vuoden 2019 vaalien alla on kymmenen."

Haglundin mukaan Rkp on käynyt sisäisesti läpi, miten oppositiopolitiikka onnistuu 36 hallitusvuoden jälkeen.

"Näitä hedelmiä ei ole näkynyt vielä julkisuudessa."

Vielä Rkp:tä huonommin on menestynyt puolueen arkkivihollinen perussuomalaiset.

"Se on aika lähellä vitosta. Nelosta ei voi antaa, kun ovat edelleen hallituksessa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat