Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapissa saadaan nauttia poikkeuksellisista lämpötiloista

Syksy ei koita vielä muuallakaan Suomessa

Kotimaa
 

Lauantaina sää jatkuu perjantain tapaan lämpimänä ja Lapissa saatetaan nauttia vielä perjantaitakin kesäisemmästä säästä.

"Lauantaina lämpötila voi Lapissa kohota paikoin jopa 22–23 asteeseen. Etelässä sisämaassa lämpötila on 20 asteen molemmin puolin ja rannikolla muutaman asteen vähemmän, eli hyvin samanlaista säätä on luvassa kuin perjantaina", sanoo HS:n meteorologi Matti Eerikäinen.

Tavallisesti lämpötilat ovat syyskuun puolivälissä Etelä-Suomessa enimmillään noin 15 astetta ja Pohjois-Suomessa vain 10 astetta.

Sää oli perjantaina lämmin ja poutainen koko maassa.

Lapissa nautittiin vuodenaikaan nähden poikkeuksellisista lämpötiloista, kun elohopea kohosi Inarissa peräti 21,9 asteeseen.

"Tällaista tapahtuu tilastollisesti korkeintaan kolme kertaa sadassa vuodessa", Eerikäinen sanoo.

Sunnuntaina etelässä ja lounaassa taivaalle saattaa ilmaantua pilviä, mutta sateita ei ole luvassa.

"Ennusteiden perusteella seuraava sadealue näyttäisi saapuvan Suomen ylle vasta keskiviikkona, ja kylmenemistä ei ole tiedossa silloinkaan."

Yöt ovat kuitenkin kylmenneet jo koko maassa. Lapissa mitattiin perjantain vastaisena yönä paikoin pakkaslukemia, ja etelässä yölämpötilat olivat viiden asteen tuntumassa. Kylmiä öitä on luvassa myös jatkossa.

"Onkin hyvä muistaa, kun päivät ovat lämpimiä ja aikaa vietetään ehkä paljon ulkona, että illat ja yöt ovat jo viileitä. Lapissa lämpötilavaihtelu voi päivän ja yön välillä olla jopa 20 astetta", Eerikäinen muistuttaa.

Kulunut kesä on ollut Suomessa poikkeuksellinen.

Suurimmassa osassa maata heinäkuu oli harvinaisen viileä ja sateinen. Elokuun alkuun mennessä helleraja ylittyi Suomessa vain neljänä päivänä, mikä on toiseksi vähiten sitten vuoden 1962.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat