Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensihakijoiden kiintiöt tulevat pakollisiksi keväällä

Kotimaa
 

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinta yhdistettiin viivästysten jälkeen syksyllä 2014. Samalla korkeakoulut saivat mahdollisuuden varata opiskelupaikkoja ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville.

Kevään 2016 yhteisvalinnasta lähtien mahdollisuus muuttuu velvollisuudeksi ja korkeakoulujen pitää varata hakukohteissa riittävä määrä paikkoja ensikertalaisille. Kiintiöiden suuruuksista ei ole vielä päätetty. Korkeakoulujen tulee myös periä hakemuksen käsittelymaksu Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolisilta hakijoilta.

Opiskelijavalintojen uudistuksen tarkoituksena on alentaa opiskelijoiden aloittamisikää ja nopeuttaa siirtymistä korkeakoulusta työmarkkinoille.

 

Lähde: opetus- ja kulttuuriministeriö

OIKAISU 14.9.2015 Toisin kuin tekstissä kerrotaan, korkeakouluhakemusten mahdollisen käsittelymaksun keräämisen hoitaa keskitetysti Opetushallitus, eivät korkeakoulut itse. Maksu peritään niiltä hakijoilta, jotka hakevat korkeakouluun muissa maissa kuin EU- ja Eta-maissa tai Sveitsissä suorittamallaan tutkinnolla. Hakijan kotimaa ja kansalaisuus eivät vaikuta maksuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat