Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maataloustukea tulee Suomesta ja EU:sta

Kotimaa
 

Suomalaisille viljelijöille maksetaan maataloustukia EU-rahastoista ja kansallisista rahoista. Tukia ovat muun muassa viljelijätuet, rakennetuet, hanke- ja yritystuet sekä markkinatuet.

Noin 60 prosenttia maataloustuista on kansallista tukea. Maataloustukimenot vievät valtion budjetista vuosittain noin 1,8 miljardia euroa.

EU:n kokonaan rahoittama tilatukijärjestelmä muuttui tämän vuoden alussa. Aiempi tilatuki hajautettiin kolmeen tukimuotoon eli perustukeen, nuoren viljelijän tukeen ja viherryttämistukeen. Viherryttäminen tarkoittaa luonnon monipuolistamista, jossa tietyn kokoisilla tiloilla pitää viljellä vähintään kahta tai kolmea kasvia. Lisäksi pieni osa tilasta pitää säilyttää luonnonmukaisena eli käytännössä nurmena.

Muita aktiiviviljelijöille maksettavia tukia ovat luonnonhaittakorvaus, luonnonmukaisen tuotannon korvaus, eläinten hyvinvointikorvaus ja ympäristökorvaus.

Ely-keskukset vastaavat maataloustukien valvonnasta, kun taas tukien maksatuksen hoitaa vuonna 2007 perustettu Maaseutuvirasto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat