Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvinkää jättäytyi pois kuntaliitoksesta

Valtuusto hylkäsi Hyvinkään jatkon kuntaliitosselvityksessä

Kotimaa
 

Hyvinkään kaupunginvaltuusto hylkäsi maanantaina Hyvinkään jatkon viiden Keski-Uudenmaan kunnan yhdistymisselvityksessä.

Viiden kunnan eli Hyvinkään lisäksi Tuusulan, Mäntsälän, Pornaisten ja Järvenpään on suunniteltu yhdistyvän Keski-Uudenmaan kaupungiksi vuoden 2017 alusta lähtien.

Kaupunginhallitus päätti elokuussa esittää valtuustolle, ettei Hyvinkää jatka Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksessä eikä kuntalaisia kuulla asiassa. Kerava, Nurmijärvi ja Sipoo ovat jättäytyneet selvityksestä pois jo aikaisemmin. Valtuusto päätti hylätä selvityksessä jatkamisen äänin 32–19.

Hyvinkään kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Irma Pahlmanin (sd) mukaan selvityksessä ei kannata olla mukana useista syistä. Hänen mielestään Hyvinkää on harrastanut viime vuodet tiukkaa taloudenpitoa, eikä kaupungin kannata jakaa varojaan ja velkojaan naapurikuntien kanssa.

"Taloudellisten selvitysten perusteella saamme taloutemme tasapainoon muutamassa vuodessa. Keski-Uudellamaalla taloudellisesti ja toiminnallisesti merkittävät Kerava ja Nurmijärvi eivät myöskään ole mukana selvityksessä", Pahlman sanoo.

Pahlmanin mielestä Hyvinkään kannattaa jatkaa soten eli sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämismallin valmistelua yhdessä muiden Hyvinkään sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

"Meillä on kaikki läheiset yhteistyökumppanit mukana sote-valmistelussa itsenäisenä kuntana."

Selvityksessä jatkamista kannattivat vain kokoomuksen ja vihreiden valtuustoryhmät. Valtuuston varapuheenjohtajan Miika Rantatorikan (kok) mielestä selvityksessä olisi kannattanut jatkaa muun muassa sote-uudistuksen vuoksi.

"Sote vie joka tapauksessa kunnilta tehtäviä pois. Jäljelle jäävät tehtävät voisi tehdä yhdessä ja ajaa yhdessä paremmin kuntalaisten etuja", Rantatorikka sanoo.

Syksyn aikana myös Pornaisten, Tuusulan, Mäntsälän ja Järvenpään valtuustoissa käsitellään selvityksessä jatkamista ja kuntalaisten kuulemista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat