Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmanmatkaajan sielu lepää vuoristomaisemassa

Kotimaa
 
Himoreissaajan matkustusinto alkoi 10-vuotiaana tankkilaivalta
Himoreissaajan matkustusinto alkoi 10-vuotiaana tankkilaivalta
Eläkkeellä oleva matematiikanopettaja Leena Kinnunen teki ensimmäisen ulkomaanmatkansa kymmenvuotiaana. Nyt 69-vuotiaana hän on käynyt yli 50 maassa. Nuorempana Kinnunen ei turvautunut pelkästään matkatoimistojen apuun, vaan varaili itse hotelleja kirjeitse maailman toiselta puolelta. Kotimaastakin löytyy Kinnusen mukaan yksi fantastinen matkakohde. Toimittaja: Sanni Mattila, kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu.

Borneo, Islanti, Kenia, Panama, Kiina ja kymmenet muut. Lista eläkkeellä olevan matematiikanopettajan Leena Kinnusen matkakohteista on loputon. 69-vuotias Kinnunen arvioi tehneensä yli sata ulkomaanmatkaa, mutta piipahduksia Tallinnaan ja Tukholmaan ei hänen mukaansa lasketa matkusteluksi.

Työelämässä ollessaan Kinnunen reissasi ainakin syyslomalla ja hiihtolomalla. Yleensä kesäloman viettokin alkoi muualla kuin Suomessa.

"Matkakertomuksista on ollut hyötyä esimerkiksi fysiikan opetuksessa. Kun kerroin, että Pythagoras oli kotoisin Samoksen saarelta, niin oppilaat muistivat opeteltavat asiat paljon paremmin."

Kinnunen tekee suuren osan matkoistaan yksin. Puolisoa ei ole.

"Yksin matkustaessa voi toimia täysin niin kuin itse haluaa. Seurassa matkatessa taas on kiva tönäistä toista kylkeen, että näetkös tuon jutun tuolla ja hämmästellä yhdessä."

Vuosi sitten Kinnunen kiersi autolla 6 000 kilometriä Euroopassa. "Euroopan kaupungeissa on ihana kulkea aamulla puolityhjillä kaduilla ja kuunnella kaupungin heräämistä. Viime aikoina olen myös ymmärtänyt, että lomalla voi vain makoilla auringossa."

Kinnusen on vaikea valita lempilomakohdetta, mutta ainakin Sveitsin vuoristomaisemat nousevat muiden yli.

"Näin kerran sveitsiläisen vuoristokapakan terassilta käsittämättömän kauniin laaksomaiseman. Se on iskostunut sieluuni niin syvälle, että minun pitäisi päästä sinne uudelleen." 

 

Elämänohje: "Matkusta nuorena niin paljon kuin sielu sietää, jotta vanhana on mitä muistella. Ole avoimin mielin liikkeellä."

Terhi Liimu HS
Leena Kinnunen matkustaa, koska tahtoo tutustua kansojen erilaisiin tapoihin ja elämäntyyleihin.
Leena Kinnunen matkustaa, koska tahtoo tutustua kansojen erilaisiin tapoihin ja elämäntyyleihin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat